15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    H Apple θέλει να κάνει το Find My iPhone να λειτουργεί ακόμη και με το κινητό σας κλειστό

    Πώς θα σας φαινόταν αν η πολύ χρήσιμη λειτουργία Find My iPhone ήταν αδύνατον να απενεργοποιηθεί, ακόμη και με το κινητό σας κλειστό. Η Apple πιθανότατα κινείται προς αυτή την κατεύθυνση…

    find-my-iphone

    Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, η εταιρεία φέρεται να έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μια νέα τεχνολογία που διατηρεί το Find My iPhone ενεργό, ακόμη και όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη, ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε κάποιο κλεμμένο iPhone αρκετά εύκολα.

    Το Find My iPhone είναι ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να εντοπίζουν τα τηλέφωνά τους από τους λογαριασμούς τους στο iCloud, αλλά η λειτουργικότητα της εφαρμογής χάνεται όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη και αφαιρεθεί η κάρτα SIM.

    Όμως, στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας US20160323703 που κατοχύρωσε η Apple προτείνει μια πιο προηγμένη έκδοση του Find My iPhone που μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα από την κατάσταση του τηλεφώνου, για να μπορείτε να εντοπίσετε κάποιο iPhone ό,τι και κάνει ο κλέφτης.

    Όπως αναφέρει το CultOfMac, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιγράφει ότι το iPhone θα μπορούσε να διαθέτει ένα ειδικό χρονόμετρο που ξεκινά αυτόματα και ενεργοποιεί το Find My iPhone για μια στιγμή μόνο για να στείλει δεδομένα θέσης στον ιδιοκτήτη. Σύμφωνα με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το iPhone δε χρειάζεται να είναι ενεργοποιημένο ούτε να έχει φορτισμένη μπαταρία.

    Το Find My iPhone θα μπορούσε να στείλει πληροφορίες θέσης χρησιμοποιώντας αυτό το νέο σύστημα μέσω e-mail ή SMS, αν υπάρχει ακόμη η κάρτα SIM. Θα μπορούσε να συνδεθεί σε όλα τα γνωστά δίκτυα Wi-Fi για να αποκτήσει πρόσβαση στο Internet.

    Η Apple θα μπορούσε να βελτιώσει τη λειτουργία, επιτρέποντας στη συσκευή να συνδεθεί με δημόσια ασύρματα δίκτυα που δεν απαιτούν κωδικό πρόσβασης, αλλά αυτό μάλλον είναι μια ιδέα που η εταιρεία συνεχίζει να εξετάζει ακόμη λόγω των κινδύνων για την ασφάλεια.

    Προς το παρόν, αυτή η τεχνολογία είναι ακόμη σε στάδιο διπλώματος ευρεσιτεχνίας, αλλά δε θα πρέπει να εκπλαγούμε αν τη δούμε να διατίθεται ακόμη και στο μοντέλο που θα έρθει το 2017.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles