23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η Asus ανακοινώνει τα Windows 8 Tablets και notebooks της

    Όσοι πίστευαν πως η Nokia θα ήταν η πρώτη που θα παρουσίαζε Windows 8 tablet, ατύχησαν. H Asus ξεκίνησε την καταιγίδα των tablet που θα φορούν το νέο λειτουργικό και κατά την διάρκεια της παρουσίασης που έκανε στα πλαίσια της έκθεσης Computex 2012 στην Taipei της Taiwan. Ας δούμε όμως τις συσκευές που παρουσίασε η εταιρεία μία μία:

    Asus Taichi: διπλής οθόνης, υβρίδιο tablet-laptop

    Θα μπορούσε να αποκαλέσει κάποιος αυτή τη συσκευή ως υλικό για φαντασιώσεις. Είναι ένα υβρίδιο μεταξύ tablet και laptop το οποίο διαθέτει δύο οθόνες. Μία με 13.3 ίντσες Super IPS+ 1080p οθόνη και μία με 11.6 ίντσες. Το υβρίδιο αυτό λειτουργεί βασιζόμενο σε έναν Ivy Bridge Core i7 επεξεργαστή, SSD storage και δύο κάμερες.

    Όταν είναι «ανοιχτό» σαν notebook μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν ένα κανονικό laptop με QWERTY πληκτρολόγιο και trackpad. Αν κλείσετε το καπάκι όμως, θα έχετε ένα κανονικό tablet στην οθόνη των 13.3 ιντσών που βρίσκεται πάνω του. Σε αυτή την οθόνη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε stylus, αλλά και υπολογίστε ότι οι δύο οθόνες λειτουργούν ανεξάρτητα η μία από την άλλη. Συνεχίζοντας με το hardware, να σας πούμε πως η RAM του Taichi είναι στα 4 GB ενώη συνδεσιμότητα εξασφαλίζεται με USB 3.0, miniVGA ενώ το tablet, όταν κυκλοφορήσει (που δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε και πού) θα διαθέτει και NFC.

    Δείτε το Hands on που έκαναν στο Engadget.

     

    ASUS Tablet 600

    Η λέξη που πρέπει να κρατήσετε εδώ είναι το ARM καθώς ο επεξεργαστής του 600 είναι ο τετραπύρηνος Tegra 3 με 2GB RAΜ. Μοιάζει εκπληκτικά με τα transformer και η διαγώνιος της οθόνης 10,1 ιντσών με ανάλυση 1366×768, τεχνολογίας Super IPS+. Στην πίσω του μεριά βρίσκεται μία κάμερα 8MP με αυτόματη εστίαση και LED flash, ενώ για την πραγματοποίηση των βιντεοκλήσεων, διαθέτει μπροστά μία κάμερα 2MP. Μαζί με όλα αυτά, στο νέο Asus Tablet 600 βλέπουμε φυσικά σύνδεση WiFi, Bluetooth 4.0, GPS, γυροσκόπιο, e-compass και φυσικά NFC.

    Asus Tablet 810

    To 810 θα μπορούσε να το πει κανείς «άλλο» ένα tablet αλλά θα πρέπει να υπολογίσει πως σε αντίθεση με το 600 ο επεξεργαστής του είναι ο Intel Medfield με την RAM επίσης στα 2GB. Η οθόνη του είναι λίγο μεγαλύτερη από το 600, στις 11,6 ίντσες ενώ η ανάλυσή της παραμένει η ίδια, δηλαδή στα 1366×768 και είναι τεχνολογίας Super IPS+. Ακολουθεί το hands on του Engadget και νομίζουμε πως ήδη έχουμε αρχίσει να ερωτευόμαστε…

     

    Asus Transformer Books. Τα πρώτα convertible notebooks

    Υπήρχε ένα επιχείρημα σε όσους «έκριναν» τα tablets όλο αυτόν τον καιρό. Ότι τα tablets είχαν φτιαχτεί για να απολαμβάνει κάποιος περιεχόμενο online και όχι για να δημιουργεί. Ε, αυτό το αλλάζει πια η Asus με τη νέα οικογένεια των Transformer books καθώς πρόκειται για tablets που προσαρτώνται σε keyboard και γίνονται καθ’ όλα λειτουργικά notebooks. Θα κυκλοφορήσουν σε 11,6 , 13 και 14 ίντσες, όσον αφορά το μέγεθος της οθόνης ενώ ο επεξεργαστής θα είναι ο τελευταίος Intel Core i7, 4GB RAM και SSD και HDD δίσκους. Η Asus υπόσχεται ότι ο ήχος στα νέα Transformer books είναι κρυστάλινος και το tablet είναι εξοπλισμένο με δύο κάμερες, μπροστά και πίσω, για χρήση για την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων και λήψη φωτογραφιών, ανεξάρτητα από τον τρόπο που χρησιμοποιεί κανείς τη συσκεύη, είτε σαν tablet, είτε σαν laptop.

    Πηγές: The Verge, Engadget

     

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles