18.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Άποψη: H διαφορά μεταξύ του copy και του clopy

    Οι καλοί τρόποι στο internet, το πρωτόκολλο συμπεριφοράς δηλαδή, είναι θέμα αρχής. Αυτό τουλάχιστον πιστεύει η γράφουσα, αλλά και το digitallife.gr εν γένει, πράγμα το οποίο αποδεικνύει, καθημερινά, στα άρθρα του.

    Τι λένε οι κανόνες καλής συμπεριφοράς στο internet; Ότι, όταν αποφασίζεις να αναπαράγεις μία είδηση, φροντίζεις να κάνεις δύο πράγματα: Πρώτον, την αναπαράγεις προσαρμόζοντάς την στο περιεχόμενό σου, αλλά και το στυλ των αναγνωστών σου. Κάθε website έχει το δικό του αναγνωστικό κοινό, με τα δικά του ενδιαφέροντα. Δεύτερον, επειδή συνήθως ένας άνθρωπος είναι εκείνος που έχει εξασφαλίσει την είδηση, με τον κόπο του και τον μόχθο του, φροντίζουμε πάντα και αναφέρουμε την πηγή της είδησης αυτής.

    Και μην παρεξηγηθούμε… οι πρωτότυπες ειδήσεις είναι πολύ συγκεκριμένες. Είναι φυσικό και επόμενο λοιπόν, κάθε μέσο, να πάρει μία είδηση και να την αναπαράγει. Αυτή είναι και η ουσία της είδησης. Η διαφορά είναι πως, ο καθένας που εκφράζει δημόσιο λόγο, μπορεί και πρέπει να κάνει την αναπαραγωγή με πιο κομψό  και πιο προσωπικό τρόπο.

    Οι λέξεις, όπως και οι ειδήσεις, είναι σαν τις ταινίες μεγάλων πρωταγωνιστών. Αν, παραδείγματος χάριν, δείτε στο laptop του φίλου σας την σκηνή από την τελευταία ταινία με πρωταγωνιστή τον Sir Anthony Hopkins, όπου κι αν παρακολουθήσετε αυτή την σκηνή, θα ξέρετε ότι είναι με τον Anthony Hopkins. Αν δείτε την σκηνή παιγμένη από κάποιον άλλο και όχι τον Anthony Hopkins, το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείτε είναι πως αυτή τη σκηνή, πρώτος, την έπαιξε ο Anthony Hopkins… Εκτός κι αν ο έτερος πρωταγωνιστής, είναι τόσο καλός ηθοποιός, που δεν προσπαθεί να αντιγράψει τον Antony Hopkins αλλά να αποδώσει τον ρόλο με τον δικό του προσωπικό τρόπο. Συνήθως, αυτός ο δεύτερος καλός ηθοποιός, σίγουρα σε κάποια συνέντευξή του θα μνημονεύσει τον Anthony Hopkins…

    Για περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά και επειδή θα είναι ένας όρος που θα χρησιμοποιήσουμε αρκετά στο μέλλον, αναζητήστε και σημειώστε τον όρο netiquette. Το savoir vivre του διαδικτύου.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles