23.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Η Ελλάδα μέσα από τις φωτογραφίες του National Geographic

    Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.
    Οδυσσέας Ελύτης

    Μέσα στον ορυμαγδό δημοσιευμάτων για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και την παραφιλολογία για την πιθανή έξοδο της χώρας από το ευρώ, να που το National Geographic, με ένα πανέμορφο φωτογραφικό αφιέρωμα, έρχεται να “εκπαιδεύσει” τους ξένους επισκέπτες για την ουσία αυτής της χώρας που είναι η ομορφιά της φύσης, η καλλιέργεια, η ιστορία, το οικογενειακό τραπέζι και οι μνήμες.

    Από την Κάλυμνο ως τη Ζάκυνθο και από την Κρήτη έως την Αθωνική πολιτεία και τα Μετέωρα, οι φωτογραφίες του αφιερώματος του National Geographic μιλάνε για την Ελλάδα του πολιτισμού, της αφοσίωσης, του καθημερινού αγώνα και των όμορφων ανθρώπων.

    Στο αφιέρωμα του National Geographic μάλιστα, πέρα από μία μικρή γενική περιγραφή της Ελλάδας και την παραπομπή σε χάρτη της χώρας για τους αναγνώστες του, υπάρχει και ειδικό section με προτάσεις αναγνωστών και συντακτών για τα καλύτερα μέρη της Ελλάδας. Αν θέλετε κι εσείς να προτείνετε μέρη, γεύσεις και εμπειρίες που θεωρείτε αντιπροσωπευτικές της χώρας μας, μπορείτε να αφήσετε την πρότασή σας εδώ.

    Κι αν κι εσείς έχετε ανάγκη να θυμηθείτε πού ζούμε, πού αναπνέουμε και γιατί αξίζει να μοχθούμε καθημερινά, ταξιδέψτε νοερά έστω, στις ομορφιές αυτού του τόπου που μας φιλοξενεί. Πολλές φορές, ξεχνάμε και είναι ανάγκη να θυμόμαστε για ποια πράγματα πρέπει να νιώθουμε χαρούμενοι, ευγνώμονες και υπεύθυνοι.

    Πηγή: The Insider

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles