18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    H εμπειρία του 5G γίνεται… “real” με το realme 8 5G!

    Το 5G είναι το μέλλον και αυτό το «μέλλον» έχουμε την ευκαιρία να το βιώνουμε στο … σήμερα! Οι νέες εξελιγμένες δυνατότητες των τηλεπικοινωνιακών δικτύων βρίσκονται εδώ, έτοιμες να αλλάξουν όλα όσα γνωρίζουμε για την καθημερινότητα μας. Με ασύλληπτες ταχύτητες στο downloading και στο uploading, το 5G ουσιαστικά αποτελεί την «αφετηρία» μιας νέας τεχνολογικής επανάστασης που μπορεί να φέρει τα πάνω – κάτω στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο, επηρεάζοντας από τον τρόπο που εργαζόμαστε και μαθαίνουμε, μέχρι τον τρόπο που διασκεδάζουμε και οδηγούμε.

    Η realme, πρόκειται για μια εταιρεία που τους τελευταίους μήνες οδηγεί το τρένο της εξέλιξης στο κόσμο της mobile τεχνολογίας και αναπτύσσει τα δικά της mobile προϊόντα με γνώμονα το υψηλό performance και την «budget-friendly» φιλοσοφία, δεν θα μπορούσε να μην συμμετέχει ενεργά στη νέα τεχνολογική εποχή που ανατέλλει. H realme προτείνει λύσεις που μπορούν να καταστήσουν το νέο αυτό εξελιγμένο πρότυπο επικοινωνίας προσιτό σε όλους μας, γιατί φιλοσοφία της realme είναι ότι δεν χρειάζεται να δαπανήσει κάποιος ένα τρελό ποσό για να γίνει «κοινωνός» του νέου αυτού θαυμαστού κόσμου που βρίσκεται εν τη γενέσει του.

    Για αυτό το λόγο, η realme έχει δαπανήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη 5G τεχνολογίας για τις συσκευές της. 7 τμήματα R&D εργάζονται ανελλιπώς για να καταστήσουν την τεχνολογία 5G προσιτή στο ευρύ κοινό, με χρονικό ορίζοντα το 2021 και σε περίπου 15 μεγάλες αγορές, η realme καλεί τους χρήστες σε ένα μοναδικό τεχνολογικό ταξίδι, ενσωματώνοντας στις συσκευές της την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. To κεντρικό σύνθημα της κινεζικής εταιρείας είναι το “5G για… όλους” και κυρίως για τους πιο νεαρούς λάτρεις της mobile τεχνολογίας που ανήκουν στη Generation Z. Για τη γενιά που βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση, που λατρεύει τα social media, που της αρέσει να ονειρεύεται και που είναι έτοιμη να κατακτήσει το κόσμο. Για την realme άλλωστε δεν γίνεται μια τεχνολογία να πετύχει εάν τελικά δεν καταφέρει να περάσει στο ευρύ κοινό, καθώς το 5G δεν θα πρέπει να αποτελεί προνόμιο για τους λίγους και εκλεκτούς.

    Για αυτό και από τις αρχές του 2019, η πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία κατασκευής smartphones στον κόσμο, παρουσίασε στον κόσμο της mobile τεχνολογίας και στην τεράστια αγορά της Κίνας το X50 5G, το οποίο αποτέλεσε το πρώτο  της smartphone με τεχνολογία 5G. Έκτοτε βέβαια πολλά πράγματα άλλαξαν, η realme αφουγκράστηκε και εξελίχθηκε ακόμη περισσότερο, χωρίς ωστόσο να μεταβάλλει την κεντρική φιλοσοφία της που δεν ήταν άλλη από απίστευτο «value for money» και τη μοναδική τεχνολογική υπεροχή, που αποτελεί σήμα κατατεθέν των προϊόντων της.

    To επόμενο λοιπόν εξελικτικό στάδιο για τις οικονομικά προσιτές 5G συσκευές ακούει στο όνομα: realme 8 5G, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά. To realme 8 5G είναι η επιτομή της προσιτής 5G τεχνολογίας ενσωματωμένης σε ένα smartphone. Κάθε εκατοστό του είναι μελετημένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να απορρέει αυτή την ξεχωριστή αύρα του 5G. Η συγκεκριμένη συσκευή ξεχωρίζει, καθώς πρόκειται για την πιο λεπτή και κομψή συσκευή της realme, καθώς διαθέτει ultra-slim design με κομψό σώμα (με πάχος στα 8.5mm), ενώ το βάρος του είναι μόλις στα 185 γραμμάρια. H realme για να διατηρήσει το βάρος σε χαμηλά επίπεδα δούλεψε και το εσωτερικό, καθώς η κεραία που υπάρχει μέσα είναι εξαιρετικά λεπτή.

    Παράλληλα, o κολοσσός της mobile τεχνολογίας επέλεξε το Dimensity 700 5G, ένα chipset που σχεδιάστηκε ειδικά για να σηκώνει το… “ειδικό βάρος” του 5G. Κατασκευασμένο με τεχνολογία στα 7nm, το ταχύτατο Dimensity 700 5G SoC δύναται να ανταποκριθεί με άνεση ακόμη και τις πιο απαιτητικές εφαρμογές χωρίς ίχνος… ιδρώτα. Η δε πανίσχυρη GPU (ARM Mali G57 MC2) αποτελεί εγγύηση για την ψυχαγωγία σας, ενώ σε συνδυασμό με το απίθανο και ultra smooth display με refresh rate στα 90Hz, σίγουρα θα βλέπετε τα πλεονεκτήματα του 5G με άλλο… μάτι.

    Και φυσικά όπως όλα τα smartphones που επιχειρούν να τραβήξουν τη προσοχή της νέας γενιάς, έτσι και το realme 8 5G προσφέρει unique camera λειτουργίες. Σκεφτείτε μόνο το πόσο σημαντική ήταν η συμβολή της mobile κάμερας στη δημιουργία περιεχομένου, στην εποχή του 4G. Τώρα με τον πολλαπλασιασμό της παρεχόμενης ταχύτητας από τα νέα δίκτυα, η κάμερα μιας mobile συσκευής θα πρέπει να είναι ακόμη πιο ανεπτυγμένη και εξελιγμένη και το triple camera setup του realme 8 5G που φέρει την εκπληκτική 48MP Nightscape camera πραγματικά προσφέρει όλο του πακέτο στους λάτρεις του content creation.

    Ολοκληρώνοντας, η realme αντιλαμβανόμενη τη «δίψα» των χρηστών για περισσότερη ενέργεια και για συσκευές που έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν την υπερβολική χρήση. Με μια μπαταρία «κτήνος» με χωρητικότητα στα 5000mAh, η realme ακολουθεί τη λογική της έξυπνης διαχείρισης της ενεργειακής κατανάλωσης, υποστηρίζοντας την τεχνολογία Smart 5G Power Saving. Με αυτόν τον τρόπο, η συσκευή δύναται να αντιληφθεί καλύτερα την εναλλαγή ανάμεσα στο 4G και 5G δίκτυο, ενώ με το Super Power Saving Mode, το realme 8 5G πραγματοποιεί ένα είδος αυτόματου tuning στα εσωτερικά μέρη του, έτσι ώστε να εξασφαλίζει ότι καταναλώνει τη σωστή ενέργεια εκεί που πρέπει. Με μια σειρά από ανεπτυγμένα energy saving features, το μόνο βέβαιο είναι ότι το realme 8 5G μπορεί με άνεση να παραμείνει «ζωντανό» για μεγάλο χρονικό διάστημα.

    To realme 8 5G είναι το smartphone που μπορεί να κάνει το όνειρο του 5G απτή πραγματικότητα, συνδυάζοντας όλη τη μαγεία που φέρουν τα νέα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα σε πραγματικά ασυναγώνιστη τιμή! Με τιμή στα 249 ευρώ για την έκδοση των 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου (το χρονικό διάστημα 18.05 – 20.05, μπορείτε να το βρείτε στα 229 ευρώ), ενώ την έκδοση των 6GB RAM με 128GB storage θα την βρείτε στα 279 ευρώ.

    Με το νέο realme 8 5G, o κόσμος του 5G απλώς γίνεται… real!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles