16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι γυναίκες στην επιστήμη κι ένα τρομερά ατυχές βίντεο

    Μία κατά τα άλλα εξαιρετική καμπάνια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση των γυναικών στην επιστήμη, ξεκίνησε με εξαιρετικές προθέσεις, αλλά με πολύ άσχημους χειρισμούς.

    Ενώ λοιπόν το concept της καμπάνιας «Science is a girl thing» είναι να πείσει περισσότερα έφηβα κορίτσια να ασχοληθούν με την επιστήμη, πράγμα καλό και θεμιτό, ένα βίντεο που ανέβασαν οι οργανωτές της καμπάνιας στο YouTube, προκάλεσε περισσότερο αρνητικά σχόλια, παρά θετικά. Το βίντεο αυτό, λέει ουσιαστικά πως μπορείς να δουλεύεις σε ένα εργαστήριο που μοιάζει είναι φωτισμένο σαν nightclub και δείχνει τα «κορίτσια» να εμφανίζονται με ψιλοτάκουνα και σατέν.

    Όσο κι αν πιστεύουμε πως οι γυναίκες επιστήμονες, επουδενί λόγο δεν σταματούν να είναι γυναίκες, όπως και ότι είναι εξαιρετική κάθε προσπάθεια να πείσει περισσότερες γυναίκες να γίνουν επιστήμονες, εφόσον ένας μεγάλος αριθμός γυναικών διαπρέπει στο χώρο, το συγκεκριμένο βίντεο που έμοιαζε με σποτάκι του επόμενου Next Top Model, μόνο ατυχές μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε.

    Αυτή την άποψη συμμερίστηκαν και άλλοι περίπου 2000 άνθρωποι που άφησαν αρνητικά σχόλια κάτω από το βίντεο στο Youtube, με αποτέλεσμα, οι διοργανωτές της καμπάνιας να το κάνουν ιδιωτικό. Επειδή, όμως, υπάρχουν άνθρωποι που κρατούν «αντίγραφα», δείτε το εδώ, από άλλο χρήστη.

    Πολλοί υποστήριξαν πως, πέρα από το αισθητικό ατόπημα, το βίντεο αυτό είναι αρκετά σεξιστικό και ακραίο, υποτιμώντας τις γυναίκες, αλλά και τις γυναίκες επιστήμονες. Τι πιστεύετε εσείς; Χρειάζονται καμπάνιες τύπου Cosmopolitan για να ασχοληθούν περισσότερες γυναίκες με την επιστήμη; Η επιστήμη είναι υπόθεση γυναικεία, όπως λέει το κατά τα άλλα χαριτωμένο σλόγκαν της καμπάνιας, ή είναι υπόθεση ανθρώπινη και δεν θα πρέπει να την αντιμετωπίζουμε σεξιστικά;

    H σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καμπάνια είναι εδώ και την αντίστοιχη στο Facebook θα την δείτε εδώ

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles