18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Η φωνή πίσω από το Siri στην Αγγλία… λέγεται Jon. Και είναι ένας πραγματικός άνθρωπος

    jon_siri_uk

    Ο Jon Briggs, συντάκτης τεχνολογίας για χρόνια, παρακολούθησε την παρουσίαση του Siri, του ψηφιακού βοηθού στο iPhone 4S (που στην Μεγάλη Βρετανία είναι ο Daniel) και άκουσε… τον εαυτό του. Φαντάζεστε την έκπληξή του;

    Η φωνή λοιπόν του ψηφιακού βοηθού για τις συσκευές iPhone 4S στη Μεγάλη Βρετανία, ανήκει σε αυτό τον άνθρωπο. Πώς όμως έφτασε η φωνή του εκεί; Ο ίδιος εξηγεί στην Daily Telegraph πως είχε προχωρήσει σε κάποιες ηχογραφήσεις για την εταιρία Scansoft, η οποία συγχωνεύτηκε με την Nuance, με την οποία συνεργάστηκε η Apple για το Siri.

    Οι ηχογραφήσεις είχαν γίνει πριν περίπου 6 χρόνια. Πέντε χιλιάδες προτάσεις μέσα σε 3 εβδομάδες. Πέντε χιλιάδες προτάσεις με πεζή φωνή, ειπωμένες με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Οι μηχανικοί της Scansoft μετά, έπρεπε να πάρουν τις ηχογραφήσεις του και να απομονώσουν ήχους, ώστε ο “ψηφιακός βοηθός” να μπορεί να πει και πράγματα που δεν είχε εκφωνήσει ποτέ.

    Πώς αισθάνεται όμως ο Jon Briggs που η φωνή του χρησιμοποιείται σε αυτή την τεχνολογία; Περήφανος δηλώνει. Είναι σημαντικό να εμπλέκεσαι με οποιονδήποτε τρόπο σε κάτι τόσο σπουδαίο που δίνει την δυνατότητα σε ανθρώπους που δεν μπορούν (ή δεν θέλουν) να χρησιμοποιούν το πληκτρολόγιο μίας κινητής συσκευής. Το Siri και η φωνή του έχουν χρησιμοποιηθεί από την Βρετανική Ένωση Προγραμματιστών για Τυφλούς παραδείγματος χάρη.

    Αισθάνθηκε πικρία όταν “άκουσε” την εμπλοκή του με την Apple; Ο ίδιος δηλώνει πως όχι. Πήρε ένα αρκετά σεβαστό ποσό τότε από την Scansoft, αγαπάει τα προϊόντα της Apple και πιστεύει ότι το Siri αλλάζει το παιχνίδι.

    Πηγή: The Daily Telegraph

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles