19.7 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    H Greek Hacking Scene επιτέθηκε στους servers του CERN

    Η Ελληνική Χάκινγκ Σκηνή επιτέθηκε στους servers του CERN, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών, του ιδρύματος στο οποίο διεξάγεται αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πείραμα σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο. Το CERN όμως, επίσης, είναι και το μέρος που ξεκίνησε το World Wide Web.

    Η GHS επιτέθηκε στα κεντρικά συστήματα του CERN αποσπώντας πληροφορίες για του λόγου του αληθές, logs που έχει δημοσιεύσει εδώ.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που η Greek Hacking Scene βάζει στο «μάτι» το CERN, καθώς οι πρώτες επιθέσεις ξεκίνησαν ήδη από το 2005, αλλά είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι, παρά τα πολύ αυξημένα μέτρα ασφαλείας, οι GHS απέσπασαν root access. Οι GHS δημοσιεύουν τα διάφορα στάδια της επίθεσης, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό στην ομάδα τους στο Facebook εδώ, όπου και μπορείτε να τα δείτε και το ιστορικό των επιθέσεων στο CERN.

    Παρακολουθώντας το video πάντως που διέρρευσαν οι GHS και δείχνουν σε «real time» την πρόσβαση που έχουν στα συστήματα του CERN, φαίνεται οι hackers της Ελληνικής Σκηνής να απαντούν άμεσα σε όσους πήγαν να τους «εξαφανίσουν», που υποθέτουμε ότι είναι σαφής η αναφορά στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

    Παρακολουθήστε το βίντεο. Γνωρίζοντας τα στοιχειώδη για την ασφάλεια των συστημάτων του CERN, το επίτευγμα των GHS είναι εντυπωσιακό.

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles