16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    H HTC έχει στα σκαριά την wireless version του Vive VR Headset!

    Το Vive της HTC ανήκει χωρίς αμφιβολία στα πιο πετυχημένα και κορυφαία virtual reality headsets που κυκλοφορούν στην αγορά, δίνοντας τη δυνατότητα στον χρήστη του να ταξιδέψει στον μαγευτικό κόσμο της εικονικής πραγματικότητας. Η εμπειρία που προσφέρει είναι σίγουρα εντυπωσιακή, ωστόσο υπάρχει ένα θέμα (το οποίο σίγουρα απασχολεί το 99% των χρηστών του Vive) και ένα κάνει ότι το εν λόγω headset συνδέεται με το PC μέσω καλωδίων. Ειδικότερα από τη στιγμή που το Vive επιτρέπει τη δυνατότητα περιορισμένης κίνησης στο χώρο, η αλήθεια είναι ότι ελλοχεύει πάντοτε ο κίνδυνος του… μπουρδουκλώματος και της θεαματικής τούμπας!

    HTC Vive 1

    H HTC παρόλα αυτά το τελευταίο χρονικό διάστημα συνεργάζεται στενά με την Intel για να αναπτύξει την μετεξέλιξη του Vive headset της, η οποία όπως μάθαμε θα είναι… wireless! Η συγκεκριμένη αποκάλυψη έγινε στο πλαίσιο της έκθεσης Computex 2017 στην οποία παρουσιάζονται όλες οι νέες τάσεις στον τομέα του computing. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι της HTC και της Intel παρουσίασαν ένα λειτουργικό prototype του wireless VR headset τους και παρόλο που δεν έδειξε να διαθέτει μεγάλες σχεδιαστικές αλλαγές, ωστόσο όσοι είχαν τη ευκαιρία να το δουν από κοντά διαπίστωσαν ότι σε μία από τις πλευρές του headset υπήρχε ένα μικρό κουτί που ενδεχομένως εκεί να κρύβονται μία σειρά από hardware components που θα επιτρέπουν την wireless λειτουργία του headset. Αναμφίβολα, μία τέτοια εξέλιξη (το wireless headset θα εμφανιστεί λογικά μέσα στο 2018) είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει σε τεράστιο βαθμό την εμπειρία που προσφέρει το HTC Vive, αν και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα εκτινάξει την τιμή τού στα ύψη…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles