21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    H Huawei σε συζητήσεις για την ανάπτυξη smartphone με cryptocurrency wallet και Blockchain εφαρμογές

    Πληροφορίες θέλουν τη Huawei να θέλει να κλείσει συμφωνία με την Sirin Labs για την άδεια χρήσης του SIRIN OS σε ένα νέο smartphone που θα μπορούσε να δίνει έμφαση στα κρυπτονομίσματα. Σύμφωνα με δύο διαφορετικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Bloomberg, το τηλέφωνο θα μπορούσε να τρέχει Blockchain-based εφαρμογές.

    mate_10_pro_side

    Το Blockchain είναι μια ψηφιακή βιβλιοθήκη που χρησιμοποιείται για την καταγραφή των cryptocurrency συναλλαγών χρονολογικά. Το Blockchain δεν αποθηκεύεται σε μία συγκεκριμένη τοποθεσία, καθιστώντας σχεδόν αδύνατo το να πέσει “θύμα” hackers. Δημιουργήθηκε αρχικά για το Bitcoin, το πιο γνωστό cryptocurrency.

    Σύμφωνα με αναφορές, πάντως το νέο τηλέφωνο της Huawei θα τρέχει και Android, πέρα από το ιδιαίτερα ασφαλές SIRIN OS. Δεδομένου ότι θα διαθέτει ένα cryptocurrency walllet, η ασφάλεια θα είναι ό,τι πιο σημαντικό σ’ αυτή τη συσκευή.

    Μεγάλη “ειρωνεία” βέβαια αποτελεί το γεγονός ότι τα smartphones και ο εξοπλισμός δικτύωσης της Huawei έχουν κατηγορηθεί δημοσίως από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για πιθανή αποστολή δεδομένων καταναλωτών σε διακομιστές στην Κίνα μέσω ενός backdoor. Ως αποτέλεσμα, το Huawei Mate 10 Pro δε θα είναι διαθέσιμο από την Verizon και την AT&T όπως αναμενόταν, ενώ η Best Buy έχει σημειώσει ότι δε θα ανεφοδιάσει τα αποθέματα της συσκευής και δε θα πουλάει πλέον τηλέφωνα της Huawei.

    Η Sirin Labs σχεδιάζει να λανσάρει τη δική της συσκευή βασισμένη σε Blockchain το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Με κόστος 999 δολαρίων, το Finney, όπως ονομάζεται, θα περιλαμβάνει ένα crypto wallet με δυνατότητα αποθήκευσης κρυπτοσυστημάτων εκτός σύνδεσης. Θα προσφέρει επίσης ένα σύστημα για τη μετατροπή νομισμάτων στις ψηφιακές μάρκες οι οποίες απαιτούνται για την εκτέλεση εφαρμογών που βασίζονται σε Blockchain, ενώ η Sirin Labs αναφέρει ότι έχει προ-παραγγελίες για 25.000 τεμάχια μέχρι στιγμής.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles