16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    H I-1 Camera είναι μία μοντέρνα εκδοχή της θρυλικής Polaroid!

    Πριν από δεκαετίες, η φωτογραφική μηχανή Polaroid ήταν το απόλυτο τεχνολογικό trend, καθώς οι χρήστες της μπορούσαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο να τυπώσουν on-the-fly τις αγαπημένες τους φωτογραφίες. Μπορεί η ποιότητα να μην ήταν η καλύτερη, ωστόσο εκείνη την εποχή ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει η “επιστήμη” της φωτογραφίας.

    i-1-camera

    Αν και τα χρόνια έχουν περάσει πάντοτε η retro φιλοσοφία της Polaroid παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον, για αυτό και η εταιρεία The Impossible Project σχεδίασε μία νέα κάμερα, η οποία ονομάζεται I-1 Camera και πρόκειται για μία πρόταση που ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Polaroid με μία όμως πιο μοντέρνα προσέγγιση. H I-1 Camera συνδέεται με την αντίστοιχη smartphone εφαρμογή μέσω Bluetooth, η όποια δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη της να ελέγχει την κάμερα απόσταση, ρυθμίζοντας παράλληλα μία σειρά από παραμέτρους όπως είναι το διάφραγμα ή το flash. Επιπλέον, φορτίζεται μέσω USB και το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της είναι ότι μπορεί να δεχθεί film τύπου 600, το οποίο κατασκεύασε η ίδια η Impossible Project. Μάλιστα, σύμφωνα με τους δημιουργούς της I-1 Camera, η συγκεκριμένη κάμερα μπορεί να δεχθεί ακόμη και το film της Polaroid! H ενδιαφέρουσα αυτή συσκευή θα στοιχίζει κοντά στα 300$ και αναμένεται να κυκλοφορήσει το Μάιο και κάτι μας λέει ότι οι fans των retro tech gadgets θα την αγαπήσουν!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles