19.6 C
Athens
Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024
More

    H Κίνα τα κατάφερε! Το διαστημικό σκάφος Tianwen-1 προσεδαφίστηκε στον πλανήτη Άρη!

    Ο πλανήτης Άρης συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της ανθρωπότητας στην προσπάθεια της να ξεκλειδώσει τα μυστικά του διαστήματος. To Perseverance της NASA έχει ήδη συμπληρώσει 2 μήνες που βρίσκεται στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη και τώρα έφτασε και η σειρά της Κίνας για να εξερευνήσει την επιφάνεια του πλανήτη Άρη. Τον περασμένο Ιούλιο, η Εθνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής της Κίνας εκκίνησε την αποστολή Tianwen-1 και ύστερα από περίπου 10 μήνες το διαστημικό σκάφος της που αποτελείται από τρία διαφορετικά τμήματα (έναν δορυφόρο, ένα σκάφος επιφανείας τύπου Lander και ένα rover) κατάφερε να φτάσει στον Κόκκινο Πλανήτη και να… πιάσει δουλειά.

    Το Zhurong, όπως ονομάζεται το κινεζικό rover αναμένεται στις επόμενες εβδομάδες να εκτελέσει μια σειρά από δοκιμαστικά τεστ, πριν ξεκινήσει την περιήγηση του, εξερευνώντας μια μεγάλη έκταση που βρίσκεται σε μια αχαρτογράφητη έκταση του Άρη. Διαθέτοντας μια σειρά από όργανα τελευταίας τεχνολογίας, το Zhurong πρόκειται να μεταφέρει στη Γη κρίσιμες πληροφορίες που αφορούν στη σύσταση του Κόκκινου Πλανήτη. Η συνολική διάρκεια της αποστολής θα είναι περίπου 90 γήινες μέρες και αξίζει να σημειωθεί ότι το rover της Κίνας δεν θα «συναντηθεί» με το Perseverance, καθώς η απόσταση που χωρίζει τα δύο rovers είναι τεράστια. Ίσως βέβαια εδώ που τα λέμε το Perseverance να χρειαζόταν και λίγη παρέα, γιατί λογικά θα πρέπει να αισθάνεται αρκετή μοναξιά!   

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles