17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    H κινεζική δικαιοσύνη απαιτεί από την Apple να σταματήσει άμεσα την πώληση των iPhone 6 στο Πεκίνο!

    Είναι γνωστό ότι η κινεζική κυβέρνηση δεν βλέπει με καλό μάτι την επέκταση και την διείσδυση των αμερικανικών εταιρειών στην κινεζική αγορά. Για αυτό είναι σύνηθες το φαινόμενο να κάνει τη ζωή δύσκολη σε εταιρείες όπως η Microsoft ή η Apple. Το πιο πρόσφατο επεισόδιο στην άτυπη διαμάχη που πλανάται εδώ και πολύ καιρό στον αέρα, ανάμεσα στην Apple και στην κυβέρνηση της Κίνας, έχει να κάνει με την απαίτηση της δεύτερης να σταματήσει η Apple να πουλάει τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus στην ευρύτερη περιοχή του Πεκίνου!

    iphone 6 versus baili

    Αφορμή για αυτή την ομολογουμένως περίεργη απαίτηση, στάθηκε το γεγονός ότι σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές της Κίνας τα δύο προαναφερθέντα μοντέλα αποτελούν προϊόντα κλοπής σχεδιαστικών πατεντών που ανήκουν στο smartphone 100C της (όχι και τόσο γνωστής  σε εμάς κινεζικής κατασκευάστριας εταιρείας) Shenzhen Baili! Η προαναφερθείσα δικαστική απόφαση αφορά μόνο την περιοχή του Πεκίνου και όχι το σύνολο της κινεζικής αγοράς, ωστόσο η Apple μέσω των δικηγόρων της διεμήνυσε ότι θα ασκήσει έφεση και ότι θα ακολουθήσει κάθε νόμιμη οδό ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διάθεση των προϊόντων της στην κινεζική αγορά. Αν και σε αυτή τη φάση, οι νομικοί αντιπρόσωποι της Apple περιμένουν ένα ακόμη δικαστήριο το οποίο θα αποφανθεί για την τελική έκβαση της συγκεκριμένης περίεργης απόφασης (μπορείτε να διαπιστώσετε μόνοι σας από την παραπάνω φωτογραφία εάν η Apple αντέγραψε το design της Baili), η αλήθεια είναι ότι για μία ακόμη φορά η Κίνα φροντίζει ώστε να κάνει τη ζωή δύσκολη στις αμερικανικές και δυτικογενείς εταιρείες, σε μία προσπάθεια να προωθήσει περισσότερο τις εταιρείες που “κατάγονται” από την Χώρα του Δράκου…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles