21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    H MediaTek αποκαλύπτει το πανίσχυρο Helio X30 chipset, με quad-core GPU που θα δίνει πόνο!

    Το παιχνίδι στα mobile chipsets χοντραίνει διαρκώς, καθώς οι εταιρείες που ασχολούνται στον συγκεκριμένο τομέα έχουν επιδοθεί σε μία κούρσα ώστε να προσφέρουν στο καταναλωτικό κοινό το πιο ισχυρό chipset. H MediaTek σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας ανακοίνωσε το Helio X30, ένα SoC με deca-core CPU και κατασκευαστική φιλοσοφία παρόμοια με τα Helio X20 και X25.

    Mediatek Helio 2

    Το Helio X30 είναι κατασκευασμένο με βάση την διαδικασία FinFET των 10nm και διαθέτει 4 πυρήνες Cortex A-73 χρονισμένους στα 2.8GHz που θα αναλάβουν όλες τις βαριές διαδικασίες, 4 Cortex A-53 με ταχύτητα ρολογιού στα 2.2GHz και 2 Cortex A-35 στα 2GHz που θα αναλαμβάνουν τις πιο ελαφριές διεργασίες. Επιπλέον, το εν λόγω chipset θα μπορεί να υποστηρίξει camera sensors που η ποιότητα λήψης τους θα φτάνει έως τα 40MP και video capture στα 24MP. Παράλληλα, το νέο μέλος της οικογένειας των Helio θα μπορεί να υποστηρίξει μία συσκευή η οποία θα διαθέτει έως 8GB RAM. Το χαρακτηριστικό όμως του νέου chipset που θα ξεχωρίζει σημαντικά είναι η GPU του, καθώς διαθέτει μία παντοδύναμη quad-core PowerVR 7XT που την καθιστά ιδανική για τις νέες αυξημένες ανάγκες στον τομέα του mobile VR. To Helio X30 αναμένεται να «φιλοξενηθεί» σε μία σειρά από high-end smartphones γύρω στο δεύτερο μισό του 2017.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles