18.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    H Microsoft απολύει 2.850 υπαλλήλους του Windows Phone division. Ένδειξη λευκής πετσέτας στην αγορά των mobile phones;

    Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι “ειδικός” για να δει ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν και τόσο καλά για την Microsoft στο τμήμα που ασχολείται με την ανάπτυξη των Windows Phones. H αγορά δεν δείχνει να ανταποκρίνεται στις προσπάθειες του κολοσσού των νέων τεχνολογιών και το μερίδιο που κατέχει στην αγορά συρρικνώνεται διαρκώς (από ότι φαίνεται ακόμη και η έλευση των Windows 10 Mobile μάλλον δε δείχνει ικανή να αναστρέψει το κλίμα). Περισσότερο λάδι στη φωτιά και στην αβεβαιότητα που επικρατεί για το μέλλον της mobile πλατφόρμας της Microsoft ήρθε να ρίξει η απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει στην απόλυση περισσότερων από 2.850 εργαζομένων που εμπλέκονται έμμεσα ή άμεσα με το τμήμα των Windows Phones.

    Windows 10 Mobile Phones 2

    Οι περικοπές θα ισχύσουν τον Ιούνιο του 2017 (αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι που πήραν το “ραβασάκι” της απόλυσης θα συνεχίσουν να εργάζονται στη Microsoft μέχρι το προαναφερθέν διάστημα) και κυρίως οι περισσότερες περικοπές θα γίνουν στο τμήμα των πωλήσεων. Συνολικά το σχέδιο περικοπών αφορά το 2.5% του συνολικού εργατικού δυναμικού της Microsoft και σίγουρα αυτές οι κινήσεις φανερώνουν ότι θα πρέπει να αλλάξουν πολλά για να μπορέσει η Microsoft να μπει δυναμικά ξανά στο παιχνίδι (έρχονται να προστεθούν στις 1850 περικοπές του περασμένου Μαΐου). Πολλοί fans εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην έλευση του Surface Phone και σίγουρα αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τόσο τη νέα συσκευή, όσο και τις στρατηγικές κινήσεις που θα κάνουν οι υπεύθυνοι της Microsoft για να επαναφέρουν την ιστορική εταιρεία δυναμικά στο παιχνίδι της κινητής τηλεφωνίας (άλλωστε είμαστε πάντοτε fans της “πολυφωνίας” στην αγορά, καθώς περισσότερες λύσεις και επιλογές λειτουργούν προς το συμφέρον του καταναλωτή).

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles