11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    H Microsoft θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το όνομα «Metro» για το interface

    Κι ενώ λοιπόν τα Windows 8 είναι προ των πυλών και η Microsoft έχει τελειώσει την φάση σχεδιασμού και προγραμματισμού και έχει παραδώσει το λειτουργικό στους κατασκευαστές ήδη από την Τετάρτη, με υπόμνημά της, καλεί τους developers να μην χρησιμοποιούν την λέξη Metro όταν αναφέρονται στο interface του λειτουργικού γιατί σύντομα θα το αλλάξει.

    Το Metro είναι το interface με τα τετραγωνάκια, με το οποίο έχετε εξοικειωθεί όλοι όσοι διαθέτετε Windows Phone και θα εξοικειωθείτε όσοι χρησιμοποιήσετε το νέο λειτουργικό. Τι έχει συμβεί όμως μετά από δύο χρόνια και η Microsoft «αλλάζει» το όνομα; Η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται στην Γερμανία, όπου το όνομα Metro, έχει κατοχυρωθεί από μία γερμανική εταιρεία με αυτή την επωνυμία.

    Την αποκάλυψη έκανε το The Verge και σε επαφή του site με την γερμανική εταιρεία, οι τελευταίοι δεν θέλησαν να δηλώσουν τις προθέσεις τους, αλλά ούτε η Microsoft ήθελε να επιβεβαιώσει ότι η αλλαγή αυτή θα πραγματοποιηθεί εξαιτίας μίας υπόθεσης κατοχύρωσης επωνυμίας. Το όνομα Metro, το χρησιμοποιεί η Microsoft περίπου 2 χρόνια τώρα, σε όλες τις αναφορές της στο νέο στυλ του λειτουργικού συστήματος. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι όνομα, τελικά, θα χρησιμοποιήσει.

    Πάντως, επειδή τα πράγματα στο Internet, φυσικά και λειτουργούν πολύ πολύ γρήγορα, ήδη κυκλοφορεί η τελική έκδοση των Windows 8 Enterprise με την ένδειξη N, μία έκδοση που δεν περιλαμβάνει τον Windows Media Player. Και ήδη από εχθές το βράδυ, έχει ανέβει στα περισσότερα sites που φιλοξενούν… torrents.

    Πηγές: The Verge, The Verge

     

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles