13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    H NASA δίνει 30.000 δολάρια σε όποιον λύσει το πρόβλημα με τα …περιττώματα των αστροναυτών

    Αν και η NASA έχει στείλει ή ανθρώπους στο διάστημα, φαίνεται ότι δεν έχει κάποια καλή ιδέα σχετικά με το τι να κάνει με τα «περιττώματά» τους… Έτσι όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, έχει ενεργοποιήσει το πρόγραμμα Space Poop Challenge το οποίο προσφέρει 30.000 δολάρια σε όποιον μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

    nasa-astronaut

    Ο αστροναύτης Rick Mastracchio σε ένα video μας ζητά να «φανταστούμε ένα σενάριο όπου ένα πλήρωμα στο δρόμο του προς τη σελήνη αντιμετωπίζει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όταν το όχημα αρχίζει να χάνει την πίεση στο θάλαμο των αστροναυτών. Το πλήρωμα θα πρέπει να φορέσει γρήγορα τις διαστημικές του στολές για να προστατευτεί από το κενό του διαστήματος.»

    «Μπορώ να σας πω ότι διαστημική πτήση δεν είναι πάντα απαστράπτουσα» αναφέρει ο Mastracchio. «Οι άνθρωποι πρέπει να πάνε στην τουαλέτα, ακόμη και σε ένα διαστημόπλοιο. Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα με τα απόβλητα, για να μην βλάψουν τους αστροναύτες ή ακόμα και να μην τους σκοτώσουν;»

    Δεδομένου ότι το διαστημόπλοιο δε θα μπορεί να παρέχει πλέον προστασία, οι αστροναύτες πρέπει έχουν μια διαστημική στολή για την παροχή «καθαρού αέρα, νερού, στέγης και αρκετών θρεπτικών συστατικών για ζήσουν στο διάστημα έως και έξι ημέρες», μέχρι να μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στην Γη. Τι θα συμβεί όμως αν υπάρχουν και περιττώματα στην στολή; Τι θα συμβεί αν μια κυρία αστροναύτης έχει την περίοδο της;

    Κάτι τέτοιο σε μια διαστημική στολή μπορεί να εκθέσει τους αστροναύτες σε λοιμώξεις και σήψη. Παρά το γεγονός ότι η NASA έχει την τεχνολογία για να στείλει ανθρώπους στο διάστημα φαίνεται να εξακολουθεί να χρησιμοποιεί μια απαρχαιωμένη τεχνολογία με «πάνες» για να λύσει αυτό το πρόβλημα.

    Αν λοιπόν έχετε κάποια ιδέα που μπορεί να βοηθήσει τη NASA, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 20η Δεκέμβρη.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles