15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    H NASA δυνατά στο παιχνίδι της ανάπτυξης των ηλεκτροκίνητων αεροπλάνων!

    Αν και όλοι οι προβολείς είναι μοιραία στραμμένοι στα «κατορθώματα» του Perseverance στον πλανήτη Άρη, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η NASA δεν κοιτάζει το τι συμβαίνει και στον πλανήτη μας. Η NASA λοιπόν έχει στα μελλοντικά σχέδια της την ανάπτυξη ηλεκτροκίνητων αεροπλάνων, σε μια προσπάθεια να καταστήσει τις πτήσεις περισσότερο eco-friendly. H Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος επιθυμεί να συνεργαστεί με την αεροναυπηγική βιομηχανία, έτσι ώστε από κοινού να σχεδιάσουν μελλοντικά αεροσκάφη, τα οποία θα χρησιμοποιούν ένα unified σύστημα ηλεκτροκίνησης.

    Έχοντας θέσει ως χρονικό ορίζοντα το έτος 2035, στόχος της NASA είναι να προωθήσει το πρότυπο EAP (Electrific Aircraft Propulsion) σε μια σειρά από designs που αφορούν τις εμπορικές και επιβατικές πτήσεις, για αυτό και τρέχει έναν διαγωνισμό για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αεροναυπηγική (το deadline εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι στις 20 Απριλίου). Με βάση τις έρευνες και τα μοντέλα που έχει τρέξει η NASA, η καθιέρωση του συστήματος EAP στις πτήσεις αναμένεται να μειώσει δραστικά τα αέρια και τις βλαβερές εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα, τα οποία ευθύνονται για το φαινόμενο του Θερμοκηπίου και την κλιματική αλλαγή. Αυτή η eco-friendly προσέγγιση και στα εναέρια μέσα αποτελεί αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα σε όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των πτήσεων.

    Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκέντρωσε ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Air Transport Action Group, οι εναέριες μεταφορές στο σύνολο τους παρήγαγαν στην ατμόσφαιρα 915 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα για το 2019 (πριν η πανδημία καθηλώσει στο έδαφος τις περισσότερες πτήσεις). Το παραπάνω ποσό αντιστοιχεί στο 2% των συνολικών εκπομπών CO2 που παράγει η ανθρωπότητα μέσα σε χρονικό διάστημα ενός έτους. Για να δούμε λοιπόν εάν η NASA θα μπορέσει στο άμεσο μέλλον να κάνεις τις πτήσεις περισσότερο… «πράσινες».

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles