18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    H NBC Universal έχει κατοχυρώσει πατέντα για το “κυνήγι” των πειρατών σε πραγματικό χρόνο!

    Σε μία προσπάθεια να περιορίσει την πειρατεία περιεχομένου που υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα, ο γίγαντας της ψυχαγωγίας, η γνωστή εταιρεία NBC Universal, κατοχύρωσε μία πατέντα που περιλαμβάνει έναν τρόπο για να ανιχνεύει αρχεία που διαμοιράζονται από μεγάλες ομάδες ατόμων σε δίκτυα peer-to-peer σε πραγματικό χρόνο.

    Η ιδέα είναι ότι το σύστημα, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από έναν πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, θα μπορεί να εντοπίζει αρχεία, όπως ταινίες ή άλμπουμ μουσικής, τα οποία διανέμονται σε ένα δίκτυο (π.χ σε ένα BitTorrent network) από χρήστες.

    NBC-Universal-Patent-796x398

    Όταν λοιπόν αυτοί οι χρήστες θα μοιράζονται ένα αρχείο για το οποίο έχει επαληθευθεί ότι περιλαμβάνει πνευματικά δικαιώματα, θα ενεργοποιείται ένας “συναγερμός”, έτσι ώστε να ακολουθούν οι προβλεπόμενες ενέργειες, όπως η προειδοποίηση σε έναν ISP ή ακόμη και μία… αγωγή για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων.

    patuni

    Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κατατέθηκε το 2009 και οι μέθοδοι που περιγράφονται μπορεί να μην είναι πλέον κατάλληλες για την επιτυχή επαλήθευση αρχείων, για τα οποία πειρατές έχουν καταφέρει να κρύψει τα ψηφιακά αποτυπώματα. Επιπλέον, φυσικά το ότι υπάρχει αυτή η πατέντα δε σημαίνει ότι η NBC σκοπεύει να τη χρησιμοποιήσει. Ωστόσο, την παρατηρούμε με ενδιαφέρον εξετάζοντας τους τρόπους με τους οποίους οι διανομείς περιεχομένου αναζητούν τους τρόπους για να περιορίσουν την πειρατεία στις μέρες μας…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles