20.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    H Ολλανδία δείχνει τον δρόμο για το IoT!

    Για μία ακόμα φορά, είναι πολύ μπροστά οι Ολλανδοί όπως και να το δει κανείς. Στη συγκεκριμένη περίπτωση κέρδισαν επάξια τον τίτλο της πρώτης χώρας στον κόσμο που πρόσθεσε στα ήδη υπάρχοντα δίκτυα κινητής ειδική πρόβλεψη/υπηρεσία για το αποκαλούμενο και ως Internet of Things (IoT). Με αυτό τον τρόπο προετοιμάζουν το έδαφος ώστε μέσα στους επόμενους μήνες χιλιάδες καθημερινά αντικείμενα θα μπορούν πλέον να λαμβάνουν και να μεταδίδουν δεδομένα -όπως για παράδειγμα οι αποσκευές στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ οι αισθητήρες στάθμης στο λιμάνι του Ρότερνταμ!

    KPN-Takeover-804x575
    Το όλο project ανέλαβε o ολλανδικός πάροχος KPN, που έχει κάθε δικαίωμα να υπερηφανεύεται στην επίσημη ανακοίνωσή του για την υλοποίηση του πρώτου εθνικού δικτύου μεγάλης εμβέλειας LoRa. Ανάλογο δίκτυο ετοιμάζεται ωστόσο και στη Νότιο Κορέα, ενώ δοκιμές πραγματοποιούνται στην Αυστραλία και την Κίνα, μεταξύ άλλων.

    C3244AC64E6955DC67F4E38D0BC0046B
    Για όσους δεν γνωρίζουν, το δίκτυο LoRa επιτρέπει στις οικιακές (και μη) συσκευές να συνδέονται στο Διαδίκτυο ακόμα και χωρίς Wi-Fi, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα που λειτουργεί συμπληρωματικά στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Μια επιπλέον μικρή κεραία που προστίθεται στους σταθμούς βάσης των δικτύων κινητής επιτρέπει τη μετάδοση και λήψη ραδιοσημάτων χαμηλής ισχύος αλλά μεγάλης εμβέλειας! Τα πρώτα τεστ του δικτύου έγιναν τον περασμένο Νοέμβριο σε πόλεις όπως η Χάγη και το Ρότερνταμ, αλλά επειδή τα αποτελέσματα ήταν πολύ θετικά, το όλο project επεκτάθηκε άμεσα σε ολόκληρη την χώρα, σύμφωνα με την KPN!

    477920-netherlands-lora-network-lora-technology-internet-of-things-iot-utrecht-first-nationwide-internet-of-things-technology

    Οι τρέχουσες δοκιμές πραγματοποιούνται ήδη στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ για την παρακολούθηση των αποσκευών, ενώ ο σιδηροδρομικός σταθμός της Ουτρέχτης πειραματίζεται με το IoT για την παρακολούθηση των μηχανισμών που επιτρέπουν στα τρένα να αλλάζουν ράγες. Σημειώστε οτι από την πρώτη ημέρα επίσημης λειτουργίας του δικτύου της KPN, περίπου 1.5 εκατομμύριο συσκευές θα είναι… διασυνδεδεμένες, με σκοπό ο αριθμός αυτός να αυξηθεί άμεσα.

    Αυτά…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles