13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Η Philips δημιουργεί την οθόνη που βοηθά τη στάση του σώματός σας

    Εφόσον περνάμε ολοένα και περισσότερες ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή, η Phillips ανέπτυξε τεχνολογία που έχει σκοπό να σας βοηθήσει να προστατεύετε την υγεία σας όσο δουλεύετε μπροστά από την οθόνη σας.

    Η Phillips λοιπόν, έχει κατασκευάσει μία οθόνη 24ων ιντσών που σας δίνει πληροφόρηση σχετικά με την «εργονομία» της στάσης σας όταν κάθεστε απέναντί σας. Ένας αισθητήρας που αποκαλείται Ergosensor, μετρά την απόσταση που έχετε από την οθόνη, σε συνδυασμό με την γωνία που έχει ο λαιμός σας. Όταν «καμπουριάζετε» μπροστά από την οθόνη της Phillips, το λογισμικό που έχει αναπτυχθεί από την DigitalOptics Corporation θα σας υπενθυμίσει να ανακαθίσετε σε ίσια θέση ή να μετακινηθείτε στην σωστή απόσταση από την οθόνη σας. Εκτός από αυτό όμως, το λογισμικό θα σας προτείνει πότε να κάνετε διαλείμματα από την προσήλωσή σας στην οθόνη και να απομακρυνθείτε ώστε να περπατήσετε.

    Ακόμα κι αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που θέλουν να… καμπουριάσουν  στο τέλος μίας μακριάς ημέρας, η οθόνη της Phillips σας δίνει την δυνατότητα να τροποποιήσετε το ύψος της, ώστε ο αισθητήρας να αντιληφθεί την αλλαγή της θέσης σας και να μην σας επισημαίνει συνέχεια να αλλάξετε στάση.

    Η οθόνη είναι κατασκευασμένη κατά 65% από ανακυκλωμένο πλαστικό, υπόσχεται μέχρι και 80% μειωμένη κατανάλωση ισχύος και διαθέτει διακόπτη μηδενικής ισχύος για μηδενική κατανάλωση ενέργειας, όταν αυτό επιθυμείτε.

    Η οθόνη LCD Full HD P-Line 61 εκ. (24”) κυκλοφορεί στην Ευρώπη και την Ελλάδα και μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες στη σελίδα της Phillips, εδώ

    Πηγή: Digital Trends

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles