13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    H Samsung διοργανώνει την εικονική εκδήλωση «Samsung Networks: Redefined»

    Η Samsung Electronics Co., Ltd μοιράστηκε το όραμά της για το 5G και τις τελευταίες καινοτομίες δικτύου στην εικονική εκδήλωση «Samsung Networks: Redefined», κατά την οποία η διοικητική ομάδα της Samsung Networks παρουσίασε μια σύνοψη των αξιοσημείωτων επιτευγμάτων 5G της Samsung και τις νέες λύσεις που οδηγούν το μετασχηματισμό δικτύου.

    Στην εκδήλωση, η Samsung Networks επισήμανε βασικές εξελίξεις στην παγκόσμια διεύρυνσή της, η οποία περιλαμβάνει την παράδοση περισσοτέρων από τεσσάρων εκατομμυρίων ραδιοκυμάτων 5G διεθνώς. Η Samsung τόνισε τον τρόπο προώθησης της εικονικοποίησης για την ανάπτυξη δικτύων επόμενης γενιάς και την ηγετική καινοτομία στην τεχνολογία 5G ραδιοκυμάτων, ενσωματώνοντας τα ραδιοκύματά της στα σύγχρονα chipset της εταιρείας.

    «Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να συζητάμε τις άπειρες δυνατότητες της ασύρματης τεχνολογίας, καθώς συνεχίζουμε το 5G ταξίδι μας και ανοίγουμε το δρόμο για την επόμενη φάση του 5G», δήλωσε ο Paul (Kyungwhoon) Cheun, Πρόεδρος και Επικεφαλής του επιχειρηματικού τομέα Networks Business στη Samsung Electronics. «Το 5G όραμα της Samsung περιλαμβάνει το συνδυασμό της καλύτερης τεχνογνωσίας στον κόσμο και των τεχνικών πληροφοριών, ώστε οι πάροχοι και καταναλωτές να επωφεληθούν πλήρως από τα οφέλη του 5G. Είμαστε ευγνώμονες που οι καταναλωτές και συνεργάτες μας μάς συντροφεύουν σε αυτό το ταξίδι και ανυπομονούμε για την κοινή επίτευξη ακόμα περισσοτέρων 5G οροσήμων».

    Κατά τη διάρκεια της εικονικής εκδήλωσης η διοίκηση της Samsung Networks αναφέρθηκε στους παρακάτω βασικούς τομείς ανάπτυξης:

    Εικονικοποίηση

    Η εικονικοποίηση ενός ολόκληρου δικτύου από Radio Access Network (RAN) σε Core θα ωφελήσει με πολλούς τρόπους τους παρόχους, προσφέροντας μεγαλύτερη αποδοτικότητα, επεκτασιμότητα και ευελιξία στη διαχείριση δικτύου, καθώς και ευκολότερες αναβαθμίσεις μέσω εφαρμογών λογισμικού. Τα πρόσφατα vRAN επιτεύγματα περιλαμβάνουν τις ακόλουθες λύσεις:

    • Το Samsung vRAN έχει εικονικοποιήσει όλα τα στοιχεία μιας μονάδας βάσης. Στηριζόμενη σε χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, η Samsung ανέπτυξε την πρώτη ολοκληρωμένη πλήρως εικονικοποιημένη εμπορική λύση 5G RAN της βιομηχανίας. Πρόσφατα, η εταιρεία παρουσίασε τη δυνατότητα να υποστηρίξει τις ταχύτητες πολλαπλών gigabit των Massive MIMO ραδιοκυμάτων σε διακομιστές COTS, δείχνοντας πως η τεχνολογία vRAN πλησιάζει πλέον την απόδοση προσαρμοσμένων λύσεων υλικού.
    • Το Samsung vCore είναι κατασκευασμένο με αρχιτεκτονική cloud-native containerized, επιτρέποντας το λειτουργικό αυτοματισμό και διασφαλίζοντας παράλληλα τη βελτιστοποιημένη απόδοση. Με υψηλή προσαρμοστικότητα και επεκτασιμότητα, το Samsung 5G vCore επιτρέπει στους διαχειριστές δικτύου να διαθέτουν γρήγορα νέες υπηρεσίες και αναβαθμίσεις, σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησης. Από την παρουσίαση του πρώτου εικονικοποιημένου πυρήνα το 2015, η εταιρεία έχει εμπορευματοποιήσει με επιτυχία το πρώτο 5G Non-Standalone (NSA) vCore στον κόσμο, πετυχαίνοντας ένα σημαντικό ορόσημο στην ικανότητα επεξεργασίας δεδομένων του 5G Standalone (SA) πυρήνα της.
    • Οι λύσεις διαχείρισης δικτύου συμβάλλουν στη βελτιστοποίηση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας των εικονικοποιημένων δικτύων. Η λειτουργία Samsung Cloud Orchestration, γνωστή και ως SCO, συντονίζει μια πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία ανάπτυξης και βελτιστοποίησης δικτύου. Η λειτουργία Network Slice Manager της Samsung υποστηρίζει την απλοποιημένη διαχείριση πόρων τμηματικά, ενώ η ανάλυση βάσει AI παρέχει ευφυή ανάλυση της απόδοσης δικτύου.

    5G Ραδιοκύματα

    Η Samsung πρωτοπορεί στην 5G τεχνολογία για να υποστηρίξει λύσεις RAN για περισσότερο από μια δεκαετία, μέσω έρευνας, τυποποίησης και εμπορικής διάθεσης των εξαιρετικά ανταγωνιστικών 5G λύσεών της. Οι νέες εξελίξεις περιλαμβάνουν:

    • Ενσωματωμένα (InHouse) Chipsets: Η Samsung διατηρεί την ηγετική της θέση στην έρευνα και ανάπτυξη chipset, με μια εκτεταμένη σειρά νέων chipsets, συμπεριλαμβανομένου ενός RFIC 3ης γενιάς, 5G μόντεμ 2ης γενιάς και ενσωματωμένου DFE-RFIC chip (Link), που αποτελούν μέρος της πρωτοβουλίας της εταιρείας για βοήθεια στην ανάπτυξη συμπαγών, αποτελεσματικών 5G λύσεων, υψηλής απόδοσης.
    • Νέες λύσεις: Η Samsung συνεχίζει να επεκτείνει τη σειρά 5G ραδιοκυμάτων. Η εταιρεία πρόσφατα αποκάλυψε τα ευρυζωνικά ραδιοκύματά της που υποστηρίζουν 400MHz εύρος ζώνης στις μεσαίες συχνότητες και σχεδιάστηκε για να βοηθά τους παρόχους να αναπτύσσουν πιο ευέλικτες και οικονομικά αποδοτικές λύσεις. Επίσης, παρουσιάστηκαν οι μονάδες 5G Compact Macro και ευρείας ζώνης, καθώς και η νέα λύση One Antenna Radio, που προσφέρει ένα συμπαγή παράγοντα μορφής με ενσωμάτωση κεραίας, για απλοποιημένη εγκατάσταση και ανάπτυξη.

    Ιδιωτικά δίκτυα

    Η Samsung έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει αξιόπιστα και ασφαλή ιδιωτικά δίκτυα, αξιοποιώντας το ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο λύσεών της. Οι κορυφαίες λύσεις 5G της εταιρείας υποστηρίζουν σθεναρά τα ιδιωτικά 5G δίκτυα, παρουσιάζοντας περιπτώσεις χρήσης όπως τα έξυπνα εργοστάσια και συστήματα παρακολούθησης βίντεο 4Κ σε πραγματικό χρόνο. Ακόμα, η Samsung διαθέτει ολοκληρωμένες λύσεις PS-LTE, από εξοπλισμό δικτύου μέχρι εφαρμογές και συσκευές. Η εταιρεία τροφοδοτεί το πρώτο δίκτυο PS-LTE συμβατό με 3GPP στον κόσμο, στην Κορέα, και πραγματοποίησε την επίδειξη της πρώτης MCPTX βιντεοκλήσης σε πλατφόρμα cloud.

    Μελλοντικό όραμα 6G
    Κατά την εικονική εκδήλωση Samsung Networks: Redefined, η εταιρεία παρουσίασε το όραμά της για 6G τεχνολογία και το πώς αυτή θα διαμορφώσει τον κόσμο. Η Samsung προπορεύεται στην προετοιμασία για τις νέες γενιές ασύρματων τεχνολογιών. Η εταιρεία ηγήθηκε της έρευνας και ανάπτυξης 5G πριν ακόμα αναπτυχθεί το 4G και ήδη προετοιμάζεται για το 6G. Πλέον, η εταιρεία είναι έτοιμη να επιταχύνει την 6G καινοτομία, φέροντας υπερ-συνδεδεμένες εμπειρίες στους χρήστες. Η Samsung διερεύνησε πρόσφατα τις δυνατότητες της εφαρμογής φάσματος Terahertz (THz) για ασύρματες επικοινωνίες 6G, παρουσιάζοντας μια ολοκληρωμένη, ασύρματη λύση σύνδεσης 140GHz χρησιμοποιώντας μια πλήρως ψηφιακή λύση beamforming.

    Η Samsung έχει πρωτοπορήσει στην επιτυχή διάθεση ολοκληρωμένων 5G λύσεων, συμπεριλαμβανομένων chipsets, ραδιοκυμάτων και πυρήνα. Μέσω διαρκούς έρευνας και ανάπτυξης η Samsung οδηγεί τη βιομηχανία για να προωθήσει 5G δίκτυα με τα κορυφαία χαρτοφυλάκια προϊόντων της, που περιλαμβάνουν από πλήρως εικονικοποιημένο RAN και πυρήνα μέχρι λύσεις ιδιωτικών δικτύων και εργαλεία αυτοματισμού που βασίζονται σε ΑΙ. Η εταιρεία διαθέτει προς το παρόν λύσεις δικτύου σε παρόχους κινητής που παρέχουν συνδεσιμότητα σε εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles