15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    H Samsung σε συνεργασία με την Xiaomi δημιουργεί camera sensor με ανάλυση στα 108MP!

    Δεν χωράει αμφιβολία ότι η δυνατότητα μιας mobile συσκευής να τραβάει υψηλής ποιότητας φωτογραφίες αποτελεί για κάθε χρήστη έναν πολύ καλό λόγο για να δώσει την ψήφο εμπιστοσύνης του σε μια συσκευή. Για αυτό και η Samsung σε συνεργασία με την Xiaomi έβαλαν τα δυνατά τους και δημιούργησαν έναν Camera sensor με ανάλυση στα 108MP! Ο ISOCELL Bright HMX όπως ονομάζεται έχει ουσιαστικά τη δυνατότητα να «ματσάρει» το φωτογραφικό αποτέλεσμα μιας μεγάλης σειράς κορυφαίων DSLR φωτογραφικών μηχανών, προσφέροντας (τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο) ποιότητα που δεν έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν.

    Samsung-108MP-camera-sensor-2

    Το θετικό είναι ότι το μικρό τεχνολογικό κομψοτέχνημα που δημιούργησαν οι δύο τεχνολογικοί κολοσσοί στηρίζεται στην τεχνολογία κατασκευής των 0.8 micro pixels, πράγμα που σημαίνει ότι διαθέτει ανάλογες διαστάσεις όπως οι σημερινοί top σένσορες των 48 και 64MP, για αυτό και μπορεί να χωρέσει σε οποιαδήποτε συσκευή. Η συγκεκριμένη υλοποίηση θα βασίζεται στην εξελιγμένη τεχνολογία Tetracell 4, η οποία ουσιαστικά βασίζεται στην συνένωση γειτονικών pixels για την επίτευξη αρτιότερου και πιο ρεαλιστικού αποτελέσματος. Όπως έγινε γνωστό, εκτός από πραγματικά εντυπωσιακές φωτογραφίες, ο camera sensor των 108MP μπορεί να τραβήξει video στα 6Κ στα 30 fps ανεβάζοντας τον πήχη και στο video recording, ενώ θα είναι ιδανικός για συνθήκες χαμηλού φωτισμού (κάτι στο οποίο πονούν οι περισσότεροι αισθητήρες). Η Samsung ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την μαζική παραγωγή του ISOCELL Bright HMX μέχρι τα τέλη Αυγούστου, ενώ η Xiaomi έχει επιβεβαιώσει τις φήμες που την θέλουν να τον ενσωματώνει σε μία από τις μελλοντικές ναυαρχίδες της. Ανυπομονούμε να δούμε τι παραπάνω θα προσφέρει…   

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles