13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Η τηλεόραση που στηρίζεται σε 6 εκατομμύρια LEDs… by Sony

    [CES 2012]

    Μία νέου τύπου LED TV που χρησιμοποιεί 6 εκατομμύρια μικροσκοπικές φωτογόνες διόδους για να δημιουργηθεί μία εικόνα; Ναι, αυτό δείχνει η Sony στη CES και… μας λέει ότι η Crystal LED Display, είναι η πρώτη Full HD στις 55 ίντσες που χρησιμοποιεί τα LEDs ως πηγή φωτισμού.

    Είναι η ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιείται στις γιγαντοοθόνες που βλέπουμε σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και εντελώς διαφορετική από τις «LED» που γνωρίζαμε έως τώρα και χρησιμοποιούν τα LED ως υποστηρικτικό φωτισμό για τις LCD οθόνες.

    Η τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί, σύμφωνα με τη Sony, βελτιώνει τη αποτελεσματικότητα του φωτός, το contrast, το εύρος των χρωμάτων και εξασφαλίζει χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

    Η Sony ισχυρίζεται πως η Crystal LED Display έχει 3,5 φορές μεγαλύτερο contrast σε σχέση με το φυσικό περιβάλλον, 1.4 φορές μεγαλύτερη χρωματική παλέτα και η ανταπόκριση της εικόνας είναι 10 φορές πιο γρήγορη σε σχέση με τα υπάρχοντα μοντέλα της εταιρείας.

    Η πρωτότυπη LED TV της Sony, είναι μία τηλεόραση και μία τεχνολογία που δεν πρόκειται να δούμε άμεσα στα σπίτια μας. Ίσως χρειαστεί, απ’ ότι λέει η εταιρεία, να περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να την δούμε στα ράφια των καταστημάτων. Τα μεγέθη και οι επιδόσεις της, πάντως, είναι εντυπωσιακά.

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles