21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    H “τρέλα” συνεχίζεται! Εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη μηχάνημα που πουλά NFTs

    Το τελευταίο διάστημα, η “τρέλα” των NFTs -όχι μόνο καλά κρατεί- αλλά συνεχίζει να καλπάζει με ρυθμούς που συχνά δε μπορούμε να διανοηθούμε. Τα ψηφιακά έργα τέχνης έχουν γίνει αντικείμενο συζητήσεων αρκετές φορές, με τις εξαγορές τους να πραγματοποιούνται με αντίτιμο εκατομμυρίων δολαρίων.

    Το πρώτο μηχάνημα στη Νέα Υόρκη

    Τώρα στη Νέα Υόρκη κατέφθασε το πρώτο ATM που διαθέτει NFTs. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να τα αποκτήσει με την ίδια ευκολία που αγοράζει κάποιο snack από ένα μηχάνημα. Συγκεκριμένα, η ψηφιακή πλατφόρμα συλλογής ψηφιακής τέχνης Neon, έθεσε σε λειτουργία τον πρώτο αυτόματο πωλητή NFT, όμως το εν λόγω εγχείρημα επιφυλάσσει εκπλήξεις.

    Πρακτικά, όσοι χρησιμοποιήσουν το μηχάνημα δε γνωρίζουν από την αρχή τι αγοράζουν! Το ATM διαθέτει QR codes μέσα σε μικρά χάρτινα κουτιά, με την αξία τους να κυμαίνεται από 5.99 έως 420 δολάρια. Για να μάθει κάποιος το NFT που αγόρασε, πρέπει να σκανάρει το QR code και δει μετά στη συσκευή του το νέο απόκτημα. Οι αγορές μπορούν να πραγματοποιηθούν με μετρητά ή πιστωτική, ενώ σύντομα η εταιρεία σκοπεύει να εξαπλωθεί και σε άλλα σημεία, πέρα από το Μανχάταν.

    Διαβάστε επίσης:

    5 φορές που η Ουκρανία “χτύπησε” τη Ρωσία με memes στο Twitter (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles