21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η Βαρκελώνη είναι έτοιμη για το MWC. Είναι;

    Περισσότεροι από 50.000 επισκέπτες είχαν επισκεφτεί το Mobile World Congress το 2011 και ο αριθμός υπολογίζεται πως θα είναι ανάλογος και φέτος. Η καταλανική  πρωτεύουσα δηλώνει έτοιμη και έχει “ντυθεί” στα χρώματα του συνεδρίου.

    Μέχρι σήμερα το πρωί βέβαια, οι διοργανωτές είχαν να αντιμετωπίσουν, εκτός των χιλιάδων των εκθετών και των εταιρειών που κάνουν παράλληλα events με το συνέδριο, τους συνδικαλιστές των μεταφορών της πόλης, που είχαν ανακοινώσει την απεργία τους. Οι τοπικές αρχές έλυσαν το ζήτημα με το μετρό, το οποίο θα λειτουργεί κανονικά. Δεν είναι σίγουρο αν θα ισχύει το ίδιο με τα λεωφορεία, πράγμα που θα φανεί την αυριανή ημέρα.

    Το άλλο που θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι διοργανωτές και οι επισκέπτες είναι πως έξω από τη Fira που βλέπετε στις φωτογραφίες, στην πλατεία Espanya, θα είναι ο χώρος που πραγματοποιούν οι Καταλανοί τις διαδηλώσεις τους για τα μέτρα λιτότητας και την κατάσταση της οικονομίας τους.

    Που σημαίνει ότι αρκετοί από τους συνέδρους, θα έρθουν αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα της τοπικής οικονομίας. Οι τοπικές αρχές έχουν διαβεβαιώσει τους οργανωτές πως η Ισπανική Αστυνομία θα φροντίσει να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στην προσέλευση των συνέδρων και των εκθετών, όσο διαρκούν οι κινητοποιήσεις.

    Θα είναι οξύμωρη η εικόνα πάντως, από τη μία ένα συνέδριο με την τελευταία τεχνολογία να παρουσιάζεται μπροστά στα μάτια των εκθετών από όλο τον κόσμο και από την άλλη ο κόσμος που διαμαρτύρεται για την ανεργία και την οικονομική κατάσταση.

    Σίγουρα η δημοσιογραφική ομάδα μας που καλύπτει το συνέδριο, θα μας στείλει κι άλλες ενδιαφέρουσες εικόνες, όχι μόνο τεχνολογικού περιεχομένου.

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles