13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    H Xiaomi ξεκινά την αξιολόγηση του ανθρακικού αποτυπώματος των προϊόντων της και στηρίζει την ευαισθητοποίηση για τη βιώσιμη διαβίωση

    H Xiaomi, ένας από τους ηγέτες στο τομέα των ηλεκτρονικών συσκευών και της έξυπνης παραγωγής παγκοσμίως, ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση της μελέτης LCA carbon footprint analysis αναφορικά με τη νέα ναυαρχίδα της, σε συνεργασία με έναν οργανισμό ανάλυσης ανθρακικών δεδομένων και πιστοποίησης. Με τον τρόπο αυτόν θεσπίστηκαν οι διαδικασίες και οι μέθοδοι αξιολόγησης του ανθρακικού αποτυπώματος στα smartphone.

    Η προσέγγιση LCA προβλέπει μετρήσεις του συνόλου των εκπομπών αερίων που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και τα οποία προέρχονται από την εξόρυξη των πρώτων υλών, έως και την κατασκευή, διάθεσή, χρήση και απόρριψη ενός προϊόντος. Συγκεκριμένα, αναφορικά με το ανθρακικό αποτύπωμα του Xiaomi 13 Pro, οι μετρήσεις της Xiaomi για τις εκπομπές άνθρακα – από το στάδιο των πρώτων υλών, την παρασκευή, μέχρι και τη διανομή και αποθήκευση και την απόρριψη της συσκευής στο τέλος του κύκλου ζωής της, έδειξαν ότι παράχθηκαν 62.8kg CO2e. H μέτρηση αυτή είναι σύμφωνη με το PAS2050 για τη διασφάλιση της ακρίβειας και αξιοπιστίας των δεδομένων.

    «Δεσμευόμαστε στην υιοθέτηση αυτών των πολύτιμων πληροφοριών προκειμένου να κατευθύνουν τις αποφάσεις μας και να δίνουμε προτεραιότητα στη βιωσιμότητα, σε οτιδήποτε κάνουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Xiaomi. «Η πρωτοβουλία αυτή, μας έχει επιτρέψει να κάνουμε σημαντική πρόοδο στη διαδικασία μείωσης του ανθρακικού αποτυπώματός μας και να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα μας θα έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που συνεχίζουμε δυναμικά στην πορεία προς ένα βιώσιμο μέλλον».

    Ως μετέχουσα στο United Nations Global Compact (UNGC) για την υποστήριξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals (SDG)) που έθεσαν τα Ηνωμένα Έθνη, η Xiaomi δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ενσωμάτωση στόχων βιωσιμότητας που είναι συμβατοί με το κλάδο και τις δράσεις της.

    Σήμερα, η Xiaomi κατασκευάζει πάνω από 40 προϊόντα υψηλής ενεργειακής απόδοσης και χρησιμοποιεί το One Paper Box design για τη μείωση του υλικών συσκευασίας έως και κατά 40%. Με την εφαρμογή του συστήματος διαχείρισης ανθρακικού αποτυπώματος LCA, η Xiaomi κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου της για τη βιωσιμότητα και υπογραμμίζει τη δέσμευση της για τη δημιουργία φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων, που ωφελούν τόσο τους καταναλωτές όσο και τον πλανήτη.

    Κάθε δράση για την πράσινη ενέργεια μετράει

    Ως παγκόσμιος πολίτης που στηρίζει τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, η Xiaomi αναγνωρίζει και προβάλλει το στόχο για την προώθηση μια παγκόσμιας αντίληψης σχετικά με τη σημασία ενός βιώσιμου τρόπου ζωής. Παράλληλα, λαμβάνει μέρος στις προσπάθειες να διασφαλιστεί ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο θα έχουν τις πληροφορίες που χρειάζονται για να υποστηρίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και έναν τρόπο ζωής σε αρμονία με τη φύση.

    Σήμερα, εκτός από τη δέσμευση της εταιρείας για την βελτιστοποίηση της ποιότητας δεδομένων σχετικά με το ανθρακικό αποτύπωμα των προϊόντων της και τη διεύρυνση των μετρήσεων σε περισσότερα μοντέλα προϊόντων, η Xiaomi δεσμεύεται επίσης να συμβάλει στη προώθηση της ευαισθητοποίησης του κοινού για την βιωσιμότητα, σε συνεργασία με το περιοδικό National Geographic Magazine China.

    «Η θέση μας ως μια νέας, παγκόσμιου βεληνεκούς εταιρείας, μας έχει ενσταλάξει την πεποίθηση ότι οι σημαντικές αλλαγές προκύπτουν από την οικοδόμηση ευαισθητοποίησης και την επιδίωξη σταδιακών βημάτων προς την αλλαγή», δήλωσε ο Ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Xiaomi Group. «Μέσα από αυτή τη συνεργασία, στόχος μας είναι να προωθήσουμε την περιβαλλοντική συνείδηση και να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να κάνει βιώσιμες επιλογές μέσω των αγορών του, να επιλέγει ενεργειακά αποδοτικές λύσεις, να υιοθετεί την πράσινη μετακίνηση και να αξιοποιεί εναλλακτικές ανακύκλωσης όταν αναβαθμίζει τα προϊόντα του».

    Η πρωτοβουλία αυτή χτίζεται πάνω στις γνώσεις και την καθοδήγηση των επιστημόνων και εξερευνητών του National Geographic, με στόχο την παροχή εκπαιδευτικών εργαλείων για την παρακίνηση ατόμων και κοινοτήτων να κατανοήσουν τις επιπτώσεις που έχουν στον πλανήτη οι επιλογές του τρόπου ζωής τους και να ανακαλύψουν τρόπους για μια περισσότερο βιώσιμα ευφυή ζωή.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles