16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η επίθεση hackers που καθήλωσε αεροπλάνα της LOT στη Βαρσοβία

    1.400 περίπου επιβάτες έμειναν καθηλωμένοι στο αεροδρόμιο Chopin της Βαρσοβίας την Κυριακή, ως αποτέλεσμα του ότι hackers φέρεται να “επιτέθηκαν” στο σύστημα υπολογιστών που χρησιμοποιείται για την έκδοση των σχεδίων πτήσεων των αεροπλάνων. Η πηγή της επίθεσης δεν έχει ακόμη γνωστοποιηθεί…

    lot-aeroplane

    Στόχος του hack ήταν η πολωνική αεροπορική εταιρεία LOT, με το Reuters να σημειώνει ότι η επίθεση έλαβε χώρα την Κυριακή το απόγευμα και το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε πέντε ώρες περίπου αργότερα. 10 πτήσεις της LOT ακυρώθηκαν, ενώ περίπου 12 είχαν καθυστέρηση σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

    Λεπτομέρειες για το συμβάν δε δόθηκαν, με την εταιρεία να σημειώνει ότι “χρησιμοποιεί state-of-the-art συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, έτσι δυνητικά το πρόβλημα που προέκυψε θα μπορούσε να απειλήσει και άλλες εταιρείες της βιομηχανίας”. Πρέπει, ωστόσο, να σημειώσουμε ότι δεν επηρεάστηκαν πτήσεις που βρισκόταν στον αέρα, ούτε το hack επηρέασε το αεροδρόμιο της Βαρσοβίας παρά μόνο τους υπολογιστές της LOT.

    Η επίθεση ερευνάται από τις αρχές ώστε να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη, πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που προκύπτει κάτι παρόμοιο τελευταία, καθώς νωρίτερα τον Ιούνιο πτήσεις της United στις ΗΠΑ καθηλώθηκαν στο έδαφος, λόγω ενός πιθανού hack στο σύστημα σχεδιασμού πτήσεων της εταιρείας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles