15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Θες να hackάρεις ένα site; To hacker group Lizard Squad, το κάνει για σένα!

    Οι hackers της ομάδας Lizard Squad το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, ειδικότερα μετά τις χριστουγεννιάτικες επιθέσεις που πραγματοποίησαν στις υπηρεσίες Xbox Live και PlayStation Network, αποτρέποντας έτσι εκατομμύρια gamers σε όλο τον κόσμο από το να απολαύσουν online τα αγαπημένα τους παιχνίδια.

    Lizard Squad

    Από ότι φαίνεται τελικά η συγκεκριμένη επίθεση, η οποία έλαβε χώρα με την κλασική τεχνική του DDoS (Distributed Denial of Service), ήταν ένα μέσο προώθησης της νέας (παράνομης) υπηρεσίας “Lizard Stresser”, που δημιούργησαν τα μέλη της ομάδας Lizard Squad. Τι κάνει η συγκεκριμένη υπηρεσία…; Μα φυσικά, δίνει τη δυνατότητα στον οποιοδήποτε να χρησιμοποιήσει τα ειδικά εργαλεία που προσφέρει και να πραγματοποιήσει μόνος του εύκολα και γρήγορα, μία DDos-based επίθεση. Βέβαια, η ομάδα Lizard Squad χρεώνει τη συγκεκριμένη υπηρεσία με το… αζημίωτο, καθώς μία επίθεση χρονικής διάρκειας 100 δευτερολέπτων στοιχίζει 5.99$, ενώ για μία επίθεση των 30.000 δευτερολέπτων οι ενδιαφερόμενοι users θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσό των 129.99$. Εκτός από τα παραπάνω, η Lizard Squad επεξεργάζεται και τη δημιουργία ενός πλάνου για μία εφ’ όρου ζωής συνδρομή στην υπηρεσία Lizard Stresser (όπου σύμφωνα με τους εμπνευστές του, η υπηρεσία τους είναι προγραμματισμένη να κρατήσει για 5 χρόνια).

    Βέβαια, δεν ξέρουμε κατά πόσο καιρό θα παραμείνει ζωντανή η υπηρεσία που δημιούργησε η ομάδα Lizard Squad, καθώς ύστερα και από τις τελευταίες επιθέσεις, το FBI έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τα μέλη του εν λόγω hacking group.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles