21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Hacker προσέφερε δωρεάν εισιτήρια σε όλους για το MUNI, το “μετρό” του San Francisco!

    Τα συστήματα του Municipal Railway (MUNI) του San Francisco παραβιάστηκαν την Παρασκευή το απόγευμα και άρχισαν να μοιράζουν δωρεάν βόλτες σε όλους τους επιβάτες, με τις πύλες να παραμένουν ανοιχτές μέχρι αργά το Σάββατο.

    Παρά το ότι ο hacker που κατάφερε να παραβιάσει την εταιρεία δεν αποκάλυψε το όνομά του, άφησε ένα μήνυμα που ζητούσε λύτρα από τις αρχές του San Francisco για να αποκαταστήσει την υπηρεσία αποκρυπτογραφώντας τα συστήματά της.san-francisco

    Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, οι οθόνες των σταθμών του MUNI εμφάνιζαν το μήνυμα: “You Hacked, ALL Data Encrypted. Contact For Key ([email protected])ID:681, Enter,” ενώ μηχανήματα εκτύπωναν εισιτήρια με σύντομα μηνύματα, όπως «Out of Service» και “Metro Free”.

    Μετά από επικοινωνία με τον hacker, οι αρχές του San Francisco επιβεβαίωσαν ότι αποζητούσε μια συμφωνία με τη MUNI, για να αποκαταστήσει τις υπηρεσίες του μετρό.

    Η MUNI ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι οι υπηρεσίες μεταφορών δεν επηρεάζονται με οποιοδήποτε τρόπο και ότι οι πύλες ήταν σκόπιμα ανοιχτές «για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων του πελάτη.»

    muni

    Η συνομιλίες μεταξύ της υπηρεσίας και του hacker συνεχίστηκαν και σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο εισβολέας που αυτοαποκαλείται «Andy Saolis» απαίτησε 100 Bitcoins (ή 73.000 δολάρια) για να αφαιρέσει το κακόβουλο λογισμικό.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles