17.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Hacker υπέκλεψε περισσότερους από 2 εκατομμύρια λογαριασμούς σε Facebook, Twitter, Gmail κ.α.

    Η αποκάλυψη ότι ένας hacker κατόρθωσε να υποκλέψει τα στοιχεία σύνδεσης περισσότερων από 2 εκατομμύρια χρηστών, σε υπηρεσίες όπως το Facebook, το Twitter ή το Gmail οδήγησε τις υπηρεσίες να κάνουν reset στη διαδικασία login και να ειδοποιήσουν τους χρήστες.

    keylogger

    Hacker φέρεται σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας Trustwave να έχει εξασφαλίσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια passwords ανυποψίαστων χρηστών για λογαριασμούς Facebook, Twitter, Yahoo, Linkedin και άλλων. Πώς; Εγκαθιστώντας λογισμικό keylogging, καταγραφής δηλαδή των πληκτρολογήσεων σε έναν υπολογιστή. Κατόρθωσε να παραβιάσει υπολογιστές χρηστών από 92 χώρες και να καταγράψει τα usernamesκαι τα passwords τους.

    Οι υπηρεσίες όπως το Facebook ή το Twitter, δεν έχουν επηρεαστεί, αλλά για λόγους ασφαλείας, έκαναν reset τα passwords των χρηστών τους και ειδοποίησαν κάποιους από αυτούς ότι ο λογαριασμός τους μπορεί να έχει παραβιαστεί, σύμφωνα με το CNNMoney.

    Με τη μέθοδο του keylogging πάντως, ο hacker κατόρθωσε να εξασφαλίσει 1,5 εκατομμύριο στοιχεία σύνδεσης σε ιστοσελίδες, 320.000 στοιχεία σύνδεσης σε email, 41.000 στοιχεία σύνδεσης σε FTP, 3000 στοιχεία σύνδεσης σε απομακρυσμένα desktop και πολλά άλλα. Είναι εντυπωσιακή πάντως η αναφορά της εταιρείας Trustwave ότι τα πιο «κοινά» passwords που παραβιάστηκαν ήταν «1234», «123456789», «123456» και «password».

    Είτε έχει παραβιαστεί ο λογαριασμός σας, είτε όχι, αν είστε από εκείνους που χρησιμοποιούν ακόμα τέτοια password… απλά αλλάξτε τα. Γιατί αν σας συμβεί το οτιδήποτε στην ψηφιακή σας ζωή, δεν θα σας φταίει κανείς άλλος παρά μόνο εσείς.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles