21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Οι hackers στη Βόρεια Κορέα ζουν σαν βασιλιάδες!

    H Βόρεια Κορέα σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο μέρος του κόσμου για να ζει κανείς. Η εντεινόμενη καταπίεση και περιστολή των ελευθεριών σε συνδυασμό με την ανθρωπιστική κρίση, δημιουργεί  μία κόλαση επί γης για τους κατοίκους της συγκεκριμένης ασιατικής χώρας. Ωστόσο, μπορεί για το 99% των βορειοκορεατών η ζωή τους να είναι ένα μαρτύριο, όμως δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο για κάποιους πολίτες ειδικής κατηγορίας και μεταχείρισης, όπως για παράδειγμα είναι οι… hackers που υπηρετούν το καθεστώς!

    North Korean leader Kim looks at a computer screen as he visits Air and Anti-air Force Command of the Korean People's Army in this picture released by the North's official KCNA news agency in Pyongyang

    Σύμφωνα με τον Jang Se-yul, έναν computer engineer που αυτομόλησε πριν από έξι χρόνια στη Νότια Κορέα, το καθεστώς της Pyongyang “κακομαθαίνει” τους hackers, οι οποίοι εν αντιθέσει με τους απλούς βορειοκορεάτες ζουν πλουσιοπάροχα για τα δεδομένα του καθεστώτος. Συγκεκριμένα, το καθεστώς φροντίζει ώστε να εξασφαλίζουν υπερπολυτελή  διαμερίσματα στις πιο ακριβές περιοχές της βορειοκορεατικής πρωτεύουσας, ενώ όπως λέγεται είναι τόσο οικονομικά ανεξάρτητοι που μπορούν να πληρώσουν για να μεταφέρουν ολόκληρη την οικογένεια τους και να ζήσει μαζί τους. Μάλιστα, οι βορειοκορεάτες πιστεύουν ότι το να ενταχθείς στις τάξεις των στρατευμένων hackers και να δουλέψεις στην υπηρεσία της κυβέρνησης είναι μία ύψιστη τιμή και μία ένδειξη καταξίωσης στην ελίτ. Βέβαια, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο λόγος που οι hackers της Βορείου Κορέας ζουν μία ζωή σαν βασιλιάδες οφείλεται και στο γεγονός ότι η κυβέρνηση θέλει να αποσοβήσει τον κίνδυνο αυτομόλησης των κυβερνό-στρατιωτών της στη Νότιο Κορέα (που πολλές φορές μοιάζει με… El Dorado για τους καταπιεσμένους βορειοκορεάτες).

    TOPSHOTS-NKOREA-POLITICS-KIM

    Η Βόρεια Κορέα, στο παρελθόν έχει συνδεθεί με δεκάδες κυβερνοεπιθέσεις κυρίως ενάντια στη μεγάλη της αντίπαλο Νότιο Κορέα, αλλά και σε αμερικανικούς στόχους. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι που συνδέουν την Pyongyang  με την πρόσφατη επίθεση στο δίκτυο της Sony Pictures.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles