20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Hackers ρήμαξαν την Acer, με ransomware attack και τώρα ζητούν 50 εκατ. δολάρια!

    Οι hackers ως γνωστόν δεν μένουν ποτέ με σταυρωμένα τα χέρια και μια στιγμή αδυναμίας είναι αρκετή για να επιτεθούν ακόμη και στις πιο καλά «οχυρωμένες» επιχειρήσεις. Προσφάτως, μια hacking επίθεση που προκάλεσε αίσθηση ήταν ενάντια στην Acer, καθώς οι επιτήδειοι κυβερνοεγκληματίες που βρέθηκαν πίσω από την επίθεση κατάφεραν μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις με ransomware στην ιστορία.

    Σύμφωνα με πλήθος reports, η Acer χτυπήθηκε από το REvil Ransomware, με τους hackers να αποκτούν πρόσβαση σε μία σειρά από σημαντικά αρχεία και στη συνέχεια να απειλούν τους υπευθύνους της Acer, ότι θα δημοσιοποιήσουν τα εν λόγω documents, εκτός εάν τους καταβάλλουν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 50 εκατομμυρίων δολαρίων! Σε αυτή τη φάση είναι άγνωστο το τι θα πράξει η Acer, παρόλα αυτά με μια επίσημη τοποθέτηση της, η εταιρεία ανέφερε ότι οι κυβερνοεπιθέσεις είναι ένα σύνηθες φαινόμενο και μια υπόθεση ρουτίνας. Υπενθυμίζουμε τι είχε συμβεί με την περίπτωση της CD Projekt Red, εταιρεία ανάπτυξης των The Witcher και Cyberpunk 2077, όπου η πολωνική εταιρεία αρνήθηκε να πληρώσει τα… «λύτρα» και ο πηγαίος προγραμματιστικός κώδικας των τίτλων της κατέληξε να πουληθεί στο Dark Web.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles