18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Να πώς χάκερς, μπορούν να κλέψουν λεφτά από ένα ATM με ένα SMS

    Είναι περισσότερα από 1 εκατομμύριο ATM  που χρησιμοποιούν Windows XP. Κάποιες τράπεζες τα αντικαθιστούν, όπως είδαμε πρόσφατα. Είναι άγνωστο αν θα προλάβουν όλες, σε όλο τον κόσμο να το κάνουν αυτό μέχρι την 8η Απριλίου που σταματά η υποστήριξη των Windows XP από τη Microsoft. Η εταιρεία λογισμικού ασφαλείας Symantec, αποκάλυψε πρόσφατα, πώς χάκερς στο Μεξικό, έχουν αναπτύξει ένα μηχανισμό ώστε να κάνουν «ανάληψη» από ATMs με Windows XP, στέλνοντας απλά, ένα SMS. Ή σχεδόν έτσι.

    atm-windows-xp

    Η Symantec αναφέρει λοιπόν ότι, οι δαιμόνιοι Μεξικανοί, αποκτούν φυσική πρόσβαση στα ΑΤΜ, συνδέεουν ένα USB stick ή ένα CD-ROM με ένα γνωστό malware που ονομάζεται Ploutus (Πλούτος… εύλογα) κι έπειτα συνδέουν με mini USB το τηλέφωνό τους με το ATM. Στέλνοντας ένα SMS, οι χάκερς ουσιαστικά στέλνουν ένα πακέτο δικτύου που δίνει την εντολή στο ATM να «βγάλει» τα χρήματα που έχει στο εσωτερικό του.

    Σημειώστε πως οι χάκερς δεν χρειάζεται να έχουν συνέχεια πρόσβαση στην «πίσω» μεριά του ATM. Φροντίζουν και κρύβουν μία έξοδο USB για να συνδέσουν το τηλέφωνό τους όταν «περνούν τυχαία» από το ATM που έχουν παραβιάσει και κάνουν αναλήψεις, όποτε θέλουν.

    Νομίζουμε πως οι Μεξικανοί έχουν βάλει τα γυαλιά στους Κρητικούς για το πόσο πιο έξυπνα μπορείς να κλέψεις ένα ATM χωρίς να χρησιμοποιήσεις μία μπουλντόζα για να το σηκώσεις ξεσηκώνοντας όλη την περιοχή. Όσο για τις τράπεζες; Ε, το να αφήνεις κουτιά με χρήματα στο δρόμο, να το αφήνεις τελευταία στιγμή οτιδήποτε αφορά την ασφάλειά τους και να έχεις κάνει τη ζωή όλων των ανθρώπων δύσκολη, έχει κάποιο κόστος, έτσι δεν είναι;

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles