15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Μία από τις μεγαλύτερες ληστείες τραπεζών έγινε από … χάκερς

    8 κάτοικοι της Νέας Υόρκης έχουν συλληφθεί και αντιμετωπίζουν την δικαιοσύνη με την κατηγορία της ληστείας τραπεζών, όχι με όπλα, αλλά με… χάκινγκ.

    ATM-debit-card-via-AFP

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τουλάχιστον οι 8 που συνελήφθησαν, από τον Δεκέμβριο του 2012 μέχρι και το Φεβρουάριο του 2013, πραγματοποίησαν συναλλαγές σε ATM σε τουλάχιστον 20 χώρες με αποτέλεσμα να «κερδίσουν» 45 εκατομμύρια δολάρια. Οι πρώτες 36000 συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν μέσα σε 10 μόλις ώρες. Πώς το έκαναν αυτό;

    Κατόρθωσαν να παραβιάσουν ένα σύστημα από προπληρωμένες κάρτες, πήραν τους αριθμούς και τους χρησιμοποίησαν για να μετατρέψουν μία σειρά από παλιές, άδειες κάρτες, μέχρι και κάρτες – κλειδιά ξενοδοχείων. Τις χρησιμοποίησαν μετά για να πραγματοποιήσουν χιλιάδες συναλλαγές. Έξυπνο; Όχι και τόσο.

    Γιατί από τον Μάρτιο τα μέλη της σπείρας που βρισκόταν τουλάχιστον στη Νέα Υόρκη, άρχισαν να συλλαμβάνονται από την αστυνομία, όχι επειδή οι τράπεζες είχαν παρατηρήσει κάτι φοβερό (μην ξεχνάτε ότι δεν πείραξαν λογαριασμούς ιδιωτών), αλλά γιατί ενώ έγινε αντιληπτό, τα ίδια άτομα φαίνονταν από τις κάμερες ασφαλείας πάρα πολλών ATM να πραγματοποιούν συναλλαγές. Τα ίδια άτομα, πολλές φορές. Όταν η αστυνομία άρχισε να ψάχνει την οικονομική τους κατάσταση, διαπίστωσε ότι είχαν πολλά αντικείμενα πολυτελείας στην κατοχή τους χωρίς να τα επιτρέπει το εισόδημά τους.

    Οι αρχές της Νέας Υόρκης υποστηρίζουν φυσικά πως οι συλληφθέντες δεν είναι μόνοι τους σε αυτή την ιδιότυπη ληστεία και πως μαζί τους συνεργάζονται πολλά άτομα σε διάφορα μέρη του κόσμου, ειδικά σε χώρες που τέτοιες «ληστείες» είναι πολύ πιο διαδεδομένες. Όπως στη Ρωσία, ή την Εσθονία. Ή χώρες της Ασίας.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles