16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Hands-on με το Devolo Magic 1 Wi-Fi powerline!

    Ένα powerline είναι η μοναδική, οικονομική και σίγουρη λύση για να απολαμβάνετε υψηλές ταχύτητες Internet σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού, ενσύρματα ή ασύρματα και ένα από τα καλύτερα μοντέλα της αγοράς είναι και το Devolo Magic 1. Παρουσιάστηκε στην IFA 2018 μαζί με το “αδερφάκι” του, Devolo Magic 2 και εγγυάται πως θα έχετε παντού και πάντα “φουλ σήμα”!

    devolo magic 1 (4)

    Το Devolo Magic 1 είναι το οικονομικότερο μοντέλο της εταιρείας, με κύρια “παραχώρηση” τη μέγιστη ταχύτητα 1.200Μbps, έναντι των 2.400Mbps του Magic 2. Ωστόσο, η ταχύτατα αυτή είναι αρκετή για να έχετε συνδεδεμένη τη smartTV σας και/ή τον αποκωδικοποιητή μέσω ενός powerline, σε οποιοδήποτε δωμάτιο/όροφο του σπιτιού και να κάνετε streaming ακόμα και 4Κ (μελλοντικά 8Κ)περιεχομένου, χωρίς κολλήματα και καθυστερήσεις. Εδώ γίνεται εμφανής και η δεύτερη αναβάθμιση που φέρουν τα Magic, καθώς μπορούν να μεταδώσουν σύνδεση Internet σε απόσταση ακόμα και 400 μέτρων! Όλες οι συσκευές του σπιτιού σας, λοιπόν, μπορούν να απολαμβάνουν μέγιστη ταχύτητα σύνδεσης στο Internet, ανά πάσα στιγμή. Αξίζει να σημειωθεί πως τα Devolo Magic συνεργάζονται και με τα παλαιότερα dLan μοντέλα σε ένα βαθμό, αλλά για το μέγιστο δυνατό όφελος, συστήνεται ο συνδυασμός μοντέλων Magic στον  ίδιο χώρο.

    devolo magic 1 (2)

    Η Devolo τονίζει την τεχνολογία “Wi-Fi Mesh” στα Magic και οι άνθρωποί της μας εξήγησαν γιατί είναι τόσο σημαντική. Όσο μεγάλο κι αν είναι το διαθέσιμο bandwidth, συχνά εμφανίζονται διάφορα “εμπόδια” μεταξύ της συσκευής μας και της γρήγορης σύνδεσης στο Internet. Για παράδειγμα, συσκευές παλαιότερης τεχνολογίας (πρωτοκόλλων b/g/n) Wi-Fi, επιβραδύνουν όλο το δίκτυο, εις βάρος των νεότερων συσκευών που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τη διαθέσιμη ταχύτητα (ac, dual-band), αλλά δε μπορούν. Εκεί “επεμβαίνει” το powerline, δίνοντας προτεραιότητα στη νεότερης τεχνολογίας συσκευή και επιτρέποντας στην παλαιότερης να “τραβήξει” μόνο το bandwidth που της είναι απαραίτητο. Επιπλέον, σε ένα μεγάλο χώρο, αν αλλάξουμε δωμάτια με τη συσκευή μας ανά χείρας (tablet, smartphone, laptop), ίσως συνδεθεί σε ένα hotspot που δεν παρέχει “full” σήμα, αλλά χωρίς η συσκευή να επιλέγει αυτόματα το ισχυρότερο hotspot για τη δεδομένη τοποθεσία. Εκεί αναλαμβάνει και πάλι το Magic, εξασφαλίζοντας πως όπου κι αν βρίσκεστε, θα είστε συνδεδεμένοι αυτόματα στο ισχυρότερο hotspot. Και επειδή στις πολυκατοικίες και τα γραφεία συνυπάρχουν, ενίοτε, δεκάδες διαφορετικά routers και πολλές περισσότερες συσκευές που συνδέονται πάνω τους, τα Magicεπιλέγουν πάντα το κανάλι με το μικρότερο “φόρτο”, ώστε να μην υπάρχουν παρεμβολές και πτώση ταχύτητας. Όλα τα παραπάνω ανήκουν στο “Wi-Fi Mesh” και τώρα ξέρετε τι είναι, αλλά και πως σας ωφελεί.

    devolo magic 1 (1)

    Τα Magic 1 είναι ήδη διαθέσιμα στην Ελλάδα σαν kits αλλά και σαν ξεχωριστές μονάδες για να στήσετε το δίκτυο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και όλα διαθέτουν πρίζα ώστε να μη “χάνετε” μια θέση τροφοδοσίας ρεύματος στο χώρο που τα τοποθετείτε. Έχουν Ethernet θύρες 100 ή 1000Mbps και αυτό θα δείτε στο βίντεό μας είναι το “starter kit”, το οποίο περιλαμβάνει την “κύρια” μονάδα powerline που συνδέεται με το router σας και ένα Wi-Fi/powerline adapter, ενώ μπορείτε να αποκτήσετε και το “multiroom kit” που περιλαμβάνει δύο Wi-Fi/powerline adapters. Η σύνδεση είναι πανεύκολη και ζήτημα λεπτών, οπότε δεν υπάρχει “δικαιολογία” για το ασθενές Wi-Fi στο χώρο σας, πλέον!

     

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles