20.7 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Hands-on με το Xiaomi 12T Pro!

    Το αναμενόμενο φθινοπωρινό λανσάρισμα της Xiaomi έλαβε χώρα, όπως αναμενόταν, και η συσκευή που θέλαμε να δούμε από κοντά ήταν το Xiaomi 12T Pro, φυσικά, καθώς έχει ένα δεδομένο appeal στους απαιτητικούς χρήστες με budget… για ναυαρχίδα! Είχαμε τη συσκευή στα χέρια μας, λοιπόν, οπότε σας την παρουσιάζουμε…

    Είχαμε στη διάθεσή μας τη συσκευή στο μπλε χρώμα από την εταιρεία και εντυπωσιάζει με το πίσω μέρος της, το οποίο έχει “θολό” αλλά smooth φινίρισμα, με το camera module να ξεχωρίζει χάρη στον τεράστιο φακό της κύριας κάμερας. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται μέσα στην οθόνη (οπτικός), το πάχος του κινητού αγγίζει τα 8,6mm και το βάρος είναι στα 205 gr, μεγαλούτσικο αλλά δικαιολογείται από την μπαταρία και όχι μόνο. Να σημειωθεί οτι το Xiaomi 12T Pro είναι ελαφρώς προστατευμένο απέναντι στο νερό και τη σκόνη (IP53). Στη συσκευασία θα βρείτε καλώδιο Type-C, φορτιστή 120 (!) Watts και μια διάφανη θήκη σιλικόνης που προστατεύει και προσφέρει το απαιτούμενο grip για χρήση με το ένα χέρι (στο βαθμό του δυνατού).

    Η συσκευή διαθέτει μια μεσαίου μεγάθους οθόνη 6,67″ με AMOLED panel και ανάλυση 1220×2712 pixels, ενώ τα bezels είναι μικρά, προσφέροντάς της ένα 86,7% screen-to-body ratio. Τα 120Hz ρυθμού ανανέωσης και η υποστήριξη HDR10+ είναι specs αναμενόμενα, έχουμε όμως και υποστήριξη Dolby Vision και 900 nits peak φωτεινότητας, με Gorilla Glass 5 να προστατεύει όλη αυτή την επιφάνεια προβολής. Η selfie κάμερα κρύβεται μέσα σε ένα πολύ μικρό hole notch και έτσι θυζιάζονται ελάχιστα pixels και το aspect ratio είναι 20:9.

    Από πλευράς hardware το μοντέλο της Xiaomi διαθέτει το κορυφαίο Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 chipset, το οποίο προσφέρει επιδόσεις που θα καλύψουν ακόμα και τον πιο hardcore gamer/content creator/multitasker. Φυσικά μαζί με 12GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου (UFS 3.1), η οποία είναι και η μόνη διαθέσιμη έκδοση στη χώρα μας (ο χώρος δεν επεκτείνεται μέσω microSD). Τρέχει Android 12 σμε το MIUI 13 “από πάνω” και έχει Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 με A2DP, LE και aptX HD, όπως και NFC, αλλά και IR blaster, δυστυχώς όμως όχι FM Radio. Audio jack δεν υπάρχει αλλά ο ήχος προέρχεται από δύο εξαιρετικά stereo ηχεία, με τις “ευλογίες” της Harman Kardon.

    Πάμε και στις κάμερες. Η οπίσθια triple κάμερα έχει κύριο αισθητήρα 200MP, τυπικά η δεύτερη που βλέπουμε σε smartphone μαζικής παραγωγής, αφού πριν λίγο καιρό είχαμε δει το Motorola Edge 30 Ultra. Έχει φακό f/1.7, PDAF και OIS και συνδυάζεται με 8MP ultra-wide camera και μια 2MP macro κάμερα. Τo dual-LED flash κάνει τη νύχτα, μέρα και η κάμερα μπορεί να κάνει λήψη video 8K στα 24FPS, 4K στα 60FPS και 1080p στα 240FPS, χάρη και στο ισχυρό chipset, με υποστήριξη HDR10+. Όσο για τη selfie κάμερα έχει αισθητήρα 20MP με φακό f/2.2 και λήψη video 1080p στα 60FPS.

    Κλείνουμε με την αυτονομία, στην οποία η συσκευή παίρνει σχεδόν άριστα! Η μπαταρία έχει τη μέγιστη δυνατή χωρητικότητα (5.000mAh) για την κατηγορία αυτή, αλλά το εντυπωσιακό είναι η 120W φόρτιση και με τον φορτιστή να συμπεριλαμβάνεται στην συσκευασία. Έτσι, μια πλήρης φόρτιση απαιτεί μόλις 19′ και ο λόγος που χάθηκε το “άριστα” είναι οτι… δεν υποστηρίζεται ασύρματη φόρτιση από τη συσκευή, κάτι αναπάντεχο για μια σύγχρονη ναυαρχίδα. Άρα ούτε καιαντίστροφη ασύρματη φόρτιση, που μας είναι όλο και πιο χρήσιμη…

    Το Xiaomi 12T Pro, στα €899 σηματοδοτεί την επάνοδο της Xiaomi στην κατηγορία των ναυαρχίδων και μάλλον των “flagship killers”, θα λέγαμε, αφού η τριψήφια τιμή είναι κάτι που σπανίζει πλέον στην αγορά για μια 1st tier ναυαρχίδα. Είναι εξαιρετικό σε όλους τους τομείς και δεν αφήνει σχεδόν κανένα περιθώριο για παράπονα, εξαιρούμενης της ασύρματης φόρτισης και θα λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας για 4 χρόνια, όπως και 3 major OS updates, οπότε θα σας “κρατήσει” για πολλά χρόνια!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles