21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Hands-on με το Xiaomi Mi Watch Lite!

    Μαζι με το Redmi Note 9T που ήδη σας παρουσιάσαμε, στα χέρια μας έφτασε και το νέο Xiaomi Mi Watch Lite, ένα οικονομικό smartwatch με τετράγωνο watchface που λειτουργεί άψογα σαν fitness tracker και όχι μόνο… πάμε να το δούμε!

    Το Xiaomi Mi Watch Lite είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα σε τρία χρώματα με διάσταση 41mm. Είχαμε στα χέρια μας το μαύρο μοντέλο αλλά θα το βρείτε επίσης σε Ivory και Naby Blue. Είναι ένα διακριτικό και μικρό σε μέγεθος smartwatch, έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα από μεγάλους και παιδιά, από άντρες και γυναίκες, χειμώνα-καλοκαίρι. Τα λουράκια είναι αφαιρούμενα και η πλαστική κατασκευή ανθεκτική και ποιοτική. Στη συσκευασία θα βρείτε το dock φόρτισης με ενσωματωμένο καλώδιο USB-A, το οποίο είναι και ο μόνος τρόπος να επαναφορτίσετε το ρολόι.

    Οι διαστάσεις του είναι 41 x 35 x 11,9 χιλιοστά και το βάρος του περίπου 35 γραμμάρια, ενώ μπορείτε να αλλάξετε λουράκι πανεύκολα. Στη δεξιά πλευρά βρίσκουμε μόνο το κουμπί λειτουργίας, το οποίο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για επιστροφή στην κύρια οθόνη, ενώ στο κάτω μέρος μπορείτε να δείτε τους αισθητήρες για την ανίχνευση του καρδιακού παλμού και των ακίδων για φόρτιση. Το Mi Watch Lite διαθέτει πάνελ TFT 1,4″ με ανάλυση 320×320 και φωτεινότητα έως 350 nits. Μας κάλυψε από πλευράς ευκρίνειας και ανάλυσης, αλλά όχι και με την απόκρισή της στην αφή και τα swipes.

    Η σύνδεσή του με το κινητό σας γίνεται μέσω Bluetooth και του Xiaomi Wear app. Αξίζει να αναφερθεί πως το μοντέλο αυτό της Xiaomi διαθέτει ενσωματωμένο GPS, έτσι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για fitness tracking ακόμα κι αν δεν έχετε το κινητό σας μαζί. Το λογισμικό είναι λιτό και απλό στη χρήση, προσφέροντας τις λειτουργίες και επιλογές που θα περιμέναμε από ένα μοντέλο entry-level κατηγορίας. Μέσω του κύριου μενού είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε αθλητικές δραστηριότητες, να παρακολουθούμε τον καρδιακό ρυθμό μας, να βλέπουμε καθημερινά στατιστικά στοιχεία προόδου και ύπνου, να ξεκινήσουμε το χρονόμετρο, να βλέπουμε ειδοποιήσεις κ.λπ. Μπορούμε επίσης να βρούμε τη δυνατότητα ελέγχου της μουσικής απευθείας από το ρολόι.

    Όσον αφορά το fitness tracking, το Mi Watch Lite μπορεί να καταγράψει έως και 11 αθλήματα, όπως: Υπαίθριο τρέξιμο, τρέξιμο σε διάδρομο, περπάτημα, κρίκετ/τένις, ποδηλασία, ορειβασία, κολύμβηση, freestyle κ.λπ. Φυσικά, για να καταφέρει το τελευταίο, είναι στεγανό σε βάθος έως 50 μέτρων. Τέλος, στον τομέα της αυτονομίας, η μπαταρία των 230mAh προσφέρει έως 9 μέρες χρήσης με notifications και 10 ώρες άθλησης με ενεργό GPS.

    Το Xiaomi Mi Watch Lite είναι ένα ενδιαφέρον entry-level smartwatch/fitness tracker, ιδανικό για χρήστες με βασικές ανάγκες, για δώρο σε συγγενείς ή φίλους και γενικά ως ένα μοντέλο που θα σας καλύψει με κόστος €59,9.

     

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles