13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Hands-on Review: Smart αισθητήρας θερμοκρασίας από την D-Link!

    Το smarthome έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας και όσο αντιλαμβανόμαστε τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες που μας προσφέρει, τόσο περισσότερο θα μας ενδιαφέρουν τα σχετικά προϊόντα. Ένα από αυτά, λοιπόν, είναι και ο αισθητήρας υγρασίας της D-Link, που μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα, χωρίς να έχετε κάποιο “hub” ή άλλη συσκευή της εταιρείας, αρκεί να έχετε το MyDLink app. Πάμε να τον δούμε!

    Ο αισθητήρας αποτελείται από 2 τμήματα: Πρώτον, μια “κεντρική” μονάδα σε μέγεθος… κουτιού από καραμέλες, που δέχεται μπαταρίες ΑΑ (του προσφέρουν αυτονομία 1,5 έτους) και ενσωματώνει σειρήνα που ηχεί σε περίπτωση κινδύνου (90 db). Δεύτερον, τον αισθητήρα καθαυτό, με μεγάλου μήκους καλώδιο, που συνδέεται πάνω στην κεντρική μονάδα και μπορείτε να τον τοποθετήστε όπου θέλετε, αρκεί να φτάνει το καλώδιο. Είναι μικρός σε μέγεθος, ελαφρύς και διακριτικός, έτσι μπορείτε να τον έχετε μέσα σε ένα δωμάτιο, κάτω από το πλυντήριο, στην κουζίνα, στο πατάρι μαζί με το θερμοσίφωνα, στο υπόγειο ή οπουδήποτε αλλού θεωρείτε πως θα σας χρησιμεύσει.

    Φυσικά επικοινωνεί μέσω Wi-Fi με το router σας και μέσω του MyDlink app μπορείτε να βλέπετε το ποσοστό υγρασίας που “διαβάζει” ο αισθητήρας, αλλά και να λαμβάνετε push notifications σε περίπτωση που ξεπεραστεί κάποιο όριο, κάτι που ίσως υποδηλώνει διαρροή νερού από κάποιο σωλήνα/συσκευή, ή εισροή νερού από εξωτερικούς χώρους κ.λπ. Η σειρήνα θα ειδοποιήσει “τοπικά” αλλά όπου κι αν βρίσκεστε, αν το κινητό σας είναι online και το router στο σπίτι λειτουργεί, θα λάβετε τη σχετική ειδοποίηση.


    Ο αισθητήρας υγρασίας της D-Link είναι διαθέσιμος και στην ελληνική αγορά έναντι €49,9.

     

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles