13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Happy Birthday… USB! Το γνωστό πρωτόκολλο σύνδεσης έγινε 25 ετών!

    Δεν υπάρχει άνθρωπος πάνω στον πλανήτη που να μην γνωρίζει για την ύπαρξη και την χρήση του USB (Universal Series Bus), του γνωστού πρωτόκολλου σύνδεσης που υπάρχει σχεδόν στις περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. To USB υπάρχει στον φορητό υπολογιστή μας, στο smartphone μας, στον φορτιστή μας, και σε εκατομμύρια άλλες μικρκοσυσκευές και δεν σας κρύβουμε ότι πλέον δεν μπορούμε να σκεφτούμε τη ζωή μας χωρίς αυτό.

    Και επειδή πολλές φορές χάνουμε την αίσθηση του χρόνου, το USB έκλεισε πρόσφατα τα… 25 χρόνια! Συγκεκριμένα, το USB έκανε το ντεμπούτο του στις 15 Ιανουαρίου του 1996 και ήταν το αποτέλεσμα μιας συντονισμένης προσπάθειας ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας των 90s. Intel, Microsoft, IBM, Compaq, NEC και Northern Telecom ένωσαν τις δυνάμεις τους για να μπορέσει να πάρει πνοή το νέο πρότυπο, ωστόσο η συγκεκριμένη τεχνολογία χρειάστηκε περίπου μια διετία για να γίνει “must” και σε αυτό συνέβαλλε η κυκλοφορία του iMac το 1998, το οποίο έγινε το πρώτο σύστημα που άφησε πίσω τις παλιές PS/2 θύρες και ενσωμάτωσε τη USB. Βέβαια, πολλά θα πρέπει να οφείλουμε και στο Atari 800, έναν προσωπικό υπολογιστή που ενσωμάτωνε το SIO, ένα serial input/output system και που θεωρείται ο προπομπός του USB.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles