19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Hardcore Henry: Το πρώτο POV action film βγαίνει στις αίθουσες

    To Hardcore Henry είναι η πρώτη ταινία δράσης γυρισμένη 100% σε οπτική πρώτου προσώπου (POV), ένα crowd funding project που έκανε πραγματικότητα μία τρελή ιδέα του Ρώσου σκηνοθέτη Ilya Naishuller την οποία έσπευσε να υποστηρίξει ο πολύς Timur Bekmambetov που ανέλαβε την παραγωγή. Το φιλμ έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις με κάποιους να λένε χαρακτηριστικά πως θα πρέπει να την δει ο John Woo για να πάρει ιδέες.

    An image from HARDCORE HENRY Courtesy of STX Entertainment

    Το πρότζεκτ του «Hardcore Henry» ξεκίνησε ουσιαστικά από την φοβερή και αναπάντεχη επιτυχία ενός μουσικού βίντεο. Ο  Ίλια Naishuller σκηνοθέτησε μία διασκεδαστικότατη, ξέφρενη μικρού μήκους ταινία για το τραγούδι «Bad Motherfucker» της μπάντας του, Biting Elbows, με έναν εντελώς πρωτοποριακό τρόπο: ο θεατής βλέπει την δράση αποκλειστικά μέσα από τα μάτια του πρωταγωνιστή και «συμμετέχει» μαζί του στη δράση, ακολουθώντας τον παντού και πάντα. Το βίντεο έγινε γρήγορα viral, συγκεντρώνοντας πάνω από 120 εκατομμύρια views σε όλον τον κόσμο και κερδίζοντας τους απανταχού φαν της δράσης και των point-of-view (POV) videogame. Ένας από αυτούς τους φαν ήταν και ο Bekmambetov, γνωστός για τις ταινίες «Wanted», «Night Watch» και «Abraham Lincoln: Vampire Hunter», αλλά και για την προθυμία του να αναδεικνύει νέα ταλέντα. Επικοινώνησε με τον Naishuller και τον ενθάρρυνε να επεκτείνει την ιδέα του σε μια μεγάλου μήκους ταινία!

    Shot2_001-2

    Το σενάριο θέλει τον πρωταγωνιστή να επιστρέφει στη ζωή από την γυναίκα του (Haley Bennett) που τον έχει μετατρέψει σ’ ένα cyborg, ουσιαστικά ένα killing machine. 5 λεπτά αργότερα οι άντρες του villain Akan (Dania Kozlovsky) την απαγάγουν και φυσικά ο “Henry” πρέπει να την πάρει πίσω. Έτσι η Μόσχα θα μετατραπεί σ’ ένα τεράστιο πεδίο μάχης όπου το bodycount δεν έχει τελειωμό.

    H ταινία που γυρίστηκε αποκλειστικά με κάμερες GoPro και ειδικά σχεδιασμένο εξοπλισμό, βγαίνει αύριο στις αίθουσες (7/4) σε διανομή Odeon.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles