21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Τι θα έλεγες να αλλάζεις μουσική στο αυτοκίνητό σου ή να πραγματοποιείς κλήσεις με χειρονομίες;

    Μπορεί η Google να μας έχει ήδη “συστήσει” τα αυτοκίνητα που οδηγούν μόνα τους, αυτό όμως δε σημαίνει ότι κάποιοι δεν κινούνται παράλληλα, προσπαθώντας να βρουν τρόπους για να κάνουν την οδήγηση ασφαλέστερη στα ήδη υπάρχοντα μοντέλα. Ένας τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να μειωθεί η προσοχή του οδηγού σε δευτερεύουσες ασχολίες, κατά τη διάρκεια της οδήγησης, όπως π.χ. η πραγματοποίηση μιας κλήσης ή η αλλαγή της μουσικής.

    Η Harman, μία εταιρεία που ασχολείται με τον ήχο και τα συστήματα ψυχαγωγίας, έχει ξεκινήσει ήδη δοκιμές σε ένα prototype αυτοκίνητο, το οποίο θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στην αγορά σε δύο ή τρία χρόνια από σήμερα. Χρησιμοποιώντας έναν υπέρυθρο αισθητήρα που τοποθετείται στο ταμπλό και στον επιλογέα ταχυτήτων, θα μπορούσατε να έχετε πρόσβαση σε λειτουργίες του αυτοκινήτου με τη βοήθεια gestures (χειρονομιών). Για παράδειγμα, με ένα νεύμα θα μπορούσατε να ανοίξετε ή να κλείσετε το στερεοφωνικό του και, ακουμπώντας σε μία πλευρά του τιμονιού, να προχωρήσετε στο επόμενο κομμάτι.

    Το σύστημα έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να διακρίνει ακόμη και συγκεκριμένες κινήσεις των ματιών, ενώ άλλες χειρονομίες σάς επιτρέπουν να αλλάξετε τη θερμοκρασία του αυτοκινήτου, να ξεκινήσετε μία τηλεφωνική κλήση κ.ο.κ.

    Στόχος φυσικά να διαφαλιστεί η όσο το δυνατόν ασφαλέστερη οδήγηση και η προσοχή του οδηγού στο δρόμο, ανά πάσα στιγμή. Σίγουρα ένα ενδιαφέρον concept που θα θέλαμε να δούμε στην αγορά.

    Πηγή: Geek

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles