18.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Harman Kardon Citation 200: Πανέξυπνο ηχείο, υψηλής αισθητικής!

    Η οικογένεια Citation της Harman Kardon μετρά ήδη αρκετά χρόνια ζωής (και μάλιστα ήμασταν “εκεί” όταν παρουσιάστηκαν τα πρώτα της μοντέλα, στην IFA του Βερολίνου), έχοντας εξελιχθεί σε συνώνυμο της premium κατασκευής και αισθητικής, αλλά και της υψηλής τεχνολογίας. Δύο νέα Citation μοντέλα έφτασαν στα γραφεία μας για δοκιμή πρόσφατα και το ένα εξ’αυτών ήταν το Citation 200, ένα high-end smart speaker για κάθε σύγχρονο σπίτι!

    Το Citation 200 είναι ένα από τα πολλά “μέλη” της νυν οικογένειας Citation και είναι μεταξύ των “μικρών” σε αυτήν. Ακόμα κι έτσι, όμως, έχει βάρος σχεδόν 3 Kg και διαστάσεις 178 x 219 x 172mm, οπότε δεν είναι… λιλιπούτειο. Το δερμάτινο χερούλι στο πάνω μέρος του καθιστά πανεύκολη τη μετακίνηση από δωμάτιο σε δωμάτιο αλλά και τη μεταφορά σε εξωτερικούς χώρους, αφού κάλλιστα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε ένα πικ-νικ ή να το πάρετε μαζί σας στο γραφείο, αν το θέλετε.

    Η σχεδίαση και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί ταιριάζουν απόλυτα σχεδόν σε κάθε χώρο. Στο σαλόνι, στον πάγκο της κουζίνας, στην τραπεζαρία, στο δωμάτιο. Υφασμάτινη επένδυση κρύβει LEDs και ηχεία, ενώ το πάνω μέρος είναι μεταλλικό  με καμπύλες και διακριτικό φινίρισμα. Είχαμε το Citation 200 στη διάθεσή μας σε γκρι χρώμα και πραγματικά είναι πολύ ελκυστικό, αλλά και διακριτικό. Στο κάτω μέρος της πίσω πλευράς του βρίσκονται η Type-C θύρα, το Wi-Fi button αλλά και ένα μικρό “mute” switch, το οποίο σας επιτρέπει να κλείσετε το μικρόφωνο του ηχείου με μια κίνηση, όταν θέλετε να σταματήσει να “ακούει” τη φωνή σας. Στο πάνω μέρος της εμπρός πλευράς κρύβονται 4 LEDs που δείχνουν την κατάσταση φόρτισης και λειτουργίας. Τέλος, στο πάνω μέρος, πολύ διακριτικά εκτός αν πλησιάσετε κοντά, βρίσκονται δύο μικρόφωνα, 5 LEDs, δύο πλήκτρα έντασης, πλήκτρο Bluetooth, πλήκτρο ON/OFF και ένα κεντρικό πλήκτρο assistant και λοιπών λειτουργιών.

     

    Εδώ να σημειώσουμε πως το Citation 200 “κάθεται” πάνω στο ειδικό dock του με POGO pins για τη φόρτισή του, αλλά μπορείτε ανα πάσα στιγμή να το σηκώσετε από το χερούλι, η βάση μένει στη θέση της. Η επανατοποθέτηση είναι πανεύκολη χωρίς να χρειάζεται να “σημαδέψετε” ιδιαίτερα. Από πλευράς απόδοσης ήχου, το Citation 200 έχει ισχύ 50W RMS, που πολύ άνετα γεμίζει το δωμάτιό σας και θα ακουστεί παντού, ακόμα και μια μεγάλη σαλονοτραπεζαρία, για παράδειγμα, αλλά και σε εξωτερικό χώρο. Περιλαμβάνει 1 tweeter των 25mm και 1 subwoofer των 120mm, το οποίο είναι υπεύθυνο για το βαθύ μπάσο που αποδίδει η συσκευή. Σε γενικές γραμμές, εξαιρετική ποιότητα ήχου για να απολαμβάνετε τη μουσική σας, τα podcasts ή τον ήχο από ένα video που βλέπετε στο κινητό ή στο tablet, για παράδειγμα.

    Η μαγεία ενός smart speaker, όμως, βρίσκεται στις έξυπνες λειτουργίες του. Το ηχείο της Harman Kardon υποστηρίζει Google Assistant, Apple Siri, Google Home και Apple Airplay, ενώ έχει και built-in ChromeCast. Έτσι, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις audio streaming πλατφόρμες σας αλλά και να ελέγχετε τις υπόλοιπες συσκευές του σπιτιού σας με άνεση, μέσω απλών φωνητικών εντολών. Το Citation 200 μπορεί να “πιάσει” τη φωνή σας από απόσταση πολλών μέτρων, αν θέλετε να ζητήσετε πληροφορίες ή να δώσετε μια εντολή.

    Επιπλέον, μπορείτε να συνδέσετε ασύρματα δύο Citation 200 για συνολική απόδοση 100W RMS και stereo ήχο υψηλής ποιότητας. Το ηχείο υποστηρίζει Wi-Fi 2.4/5GHz αλλά και BT 4.2 για τη σύνδεσή του με άλλες συσκευές και το δίκτυο. Να τονίσουμε πως είναι και splashproof με βάση το πρότυπο IPX4 οπότε ακόμα κι αν βραχεί ελαφρώς, μην ανησυχείτε!

    Κλείνουμε με την αυτονομία του που αγγίζει τις έως 8 ώρες διαρκούς αναπαραγωγής, χάρη στη μπαταρία των 4.800mAh. Επαναφορτίζεται πλήρως σε 3 ώρες μέσω του dock ή Type-C φορτιστή 10W και αντέχει αρκετές μέρες σε standby mode.

    Το Harman Kardon Citation 200 είναι ένα smart speaker που θα βρει εύκολα τη θέση του στο σύγχρονο smarthome, προσφέροντας υψηλής ποιότητας και έντασης ήχο, αλλά και έξυπνες δυνατότητες που θα σας επιτρέψουν να αφήσετε στην άκρη το κινητό σας και να δίνετε φωνητικές εντολές για κάθε λειτουργία του σπιτιού! Έχει υψηλή αισθητική και ποιότητα κατασκευής και αν συμβιώσετε μαζί του για λίγες μέρες, δύσκολα θα επιστρέψετε στη ζωή χωρίς έξυπνο ηχείο… Θα το βρείτε στις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων τεχνολογίας έναντι €269, σε μαύρο και γκρι χρώμα.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles