15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Harman Kardon Esquire Mini hands-on review: Φορητή, ηχητική πολυτέλεια!

    Όταν έφθασε στα χέρια μου το Esquire Mini, από την εντυπωσιακής ποιότητας συσκευασία και μόνο, κατάλαβα πως πρόκειται για μια trademark συσκευή της Harman που στοχεύει πάντα για την κορυφή. Το κατά πόσο ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μου θα το διαβάσετε στη συνέχεια.

    esquire mini (1)

    Αν μη τι άλλο, είναι μια εξαιρετικής ποιότητας κατασκευή, φτιαγμένη για “premium” γούστα. Μεταλλικό “πλέγμα” στο εμπρός μέρος, το οποίο όμως αντιστέκεται στα γδαρσίματα και τη φθορά και δερμάτινη υφή στο πίσω μέρος, που αφήνει πολύ όμορφη αίσθηση στο χέρι αλλά και “δείχνει”. Είναι λεπτό και μεταφέρεται εύκολα ακόμα και στην τσέπη, ενώ το βάρος των 238 γραμμαρίων είναι λίγο μεγαλύτερο από ενός μεγάλου smartphone. Στο πίσω μέρος υπάρχει και πτυσσόμενο stand ώστε να στηρίζετε το Esquire Mini σε επίπεδες επιφάνειες, ενώ στις πλευρές βρίσκουμε τα πλήκτρα, τις υποδοχές εισόδου-εξόδου και ενδεικτικά LEDs για το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας. Αν τα τελευταία σας θυμίζουν… powerbank, έχετε πέσει μέσα, αφού η συσκευή μπορεί να φορτίσει άλλες μέσω microUSB καλωδίου, οπότε έχει διπλή (και όπως θα δούμε παρακάτω, τριπλή) χρήση. Να αναφερθεί πως στη συσκευασία περιλαμβάνεται δερμάτινο strap στο χρώμα της συσκευής ώστε να την μεταφέρετε ευκολότερα στο χέρι σας χωρίς κίνδυνο να πέσει.

    esquire mini (2) esquire mini (4)

    Φυσικά συνδέεται μέσω Bluetooth με οποιαδήποτε Android ή iOS συσκευή θέλετε, ώστε να στείλετε μουσική και ήχο από αυτήν στο Mini. Διαθέτει και aux 3,5 mm jack για να μεταφέρετε ήχο ενσύρματα σε αυτό, ενώ η USB θύρα χρησιμεύει στη φόρτιση άλλων συσκευών και η microUSB στην επαναφόρτιση του ίδιου του Mini και της 2.000mAh μπαταρίας του (αυτονομία πάνω από 7 ωρών με μέση προς υψηλή ένταση). Από πλευράς ηχητικής απόδοσης, το Esquire Mini έχει δύο οδηγούς των 4 Watts έκαστος, έτσι είναι με 8 Watts απόδοσης είναι αρκετά ισχυρό για το μέγεθός του, φυσικά με πολύ καθαρό ήχο και σε υψηλές εντάσεις. Η τρίτη χρήση του, την οποία προανήγγειλα στην αρχή, είναι σαν calling device, αφού διαθέτει διπλά μικρόφωνα με noise cancellation δυνατότητα, έτσι μπορείτε να ομιλείτε μέσω αυτού άνετα ενώ το κινητό σας βρίσκεται μακριά. Ιδανικό και για conference calls όπου πολλά άτομα μπορούν να συνομιλούν ταυτόχρονα με κάποιον ή κάποιους άλλους στην άλλη γραμμή, μέσω του Esquire Mini, με άνεση.

    esquire mini (5)

    Το Harman Kardon Esquire Mini είναι πραγματικά μια φορητή, ηχητική “πολυτέλεια”. Δεν είναι το τυπικό media player της “σειράς” αφού ξεχωρίζει με την κατασκευή του και την απόδοσή του, κάτι που φυσικά αντικατοπτρίζεται και στην οικονομική κατηγορία που εντάσσεται. Ωστόσο, η δυνατότητα χρήσης σαν powerbank και για τηλεφωνικές συνομιλίες το καθιστούν ιδανικό για επαγγελματίες και γενικά όσους είναι διαρκώς “εν κινήσει” ή ταξιδεύουν συχνά.

    Διατίθεται στην Ελλάδα μέσω της Wavemotion

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles