13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Στοιχειωμένη Αυτοκρατορία, η Apple μετά τον Steve Jobs: το νέο βιβλίο για την Apple

    Haunted Empire, Apple After Steve Jobs” είναι ο τίτλος του βιβλίου που αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα Μαρτίου και θέμα… την Apple μετά τον θάνατο του συνιδρυτής της, Steve Jobs, και παράλληλα στα χέρια ενός εντελώς διαφορετικού ανθρώπου, του Tim Cook. Αποσπάσματα από αυτό το βιβλίο, δίνει στη δημοσιότητα η Wall Street Journal.

    164612680-557b4508-3571-4c83-8f7d-8b914d0b515b

    Περιγράφονται οι δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Tim Cook, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από την σκιά του πρώην αφεντικού του. Η ανισορροπία στην εταιρεία μετά τον θάνατο το Jobs, ενός ονειροπόλου που αποφάσιζε με βάση το ένστικτό του, αλλά και στα χέρια μίας υπολογιστικής μηχανής, του Tim Cook.

    Η αρχική ανισορροπία, σύμφωνα με τα αποσπάσματα του βιβλίου που δημοσιεύει η Wall Street Journal, προέρχονταν κι από το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι της Apple, δεν γνώριζαν πολλά για τον Tim Cook. Ενώ η συνεργασία του με τον Steve Jobs ήταν απόλυτα επιτυχημένη καθώς, ο άνθρωπος των αριθμών Tim Cook εξισορροπούσε τον ορμητικό Steve Jobs, ο ίδιος κινούνταν πάντα στη σκιά.

    «Για κάποιους, ο Cook ήταν μία μηχανή. Για άλλους ήταν καθηλωτικός. Μπορούσε να προκαλέσει τρόμο στους υφισταμένους του, αλλά θα μπορούσε να τους κινητοποιήσει ώστε να δουλεύουν μέρα-νύχτα, μόνο και μόνο για έναν καλό του λόγο».

    Το παραπάνω απόσπασμα έρχεται σε αντίφαση με το περιστατικό του μνημόσυνου που είχε οργανώσει η Apple στη μνήμη του Steve Jobs στο πανεπιστήμιο Stanford. Ενώ όλοι ήταν εκεί, από την οικογένεια Clinton μέχρι τον Bill Gates και τον Bono, ή την Joan Baez, ο Tim Cook, αν και CEO της Apple, ήταν σαν να μην υπήρχε. Ακόμα και μετά θάνατον, ο Steve Jobs είχε μία κατακλυσμική παρουσία.

    Αν κρίνουμε καλά από το δημοσίευμα, το νέο αυτό βιβλίο αναμένεται να είναι η πρώτη προσπάθεια να βγει στο φως ο ρόλος του Tim Cook στο τιμόνι της Apple. Ως γνήσια χαμηλών τόνων άνθρωπος, σε όλη του την επαγγελματική πορεία, λίγα πράγματα έχουν γίνει γνωστά για τον τρόπο με τον οποίο διοικεί. Σε αντίθεση με τις διαρροές που υπήρχαν για τον πιο «θορυβώδη» Steve Jobs, ίσως η Apple να χρειάζεται μία τέτοια δημοσιότητα. Ίσως ο Tim Cook να έχει ανάγκη να έχει η Apple και πάλι ένα «πρόσωπο». Ίσως γιατί έτσι είχαν μάθει οι fans της από τον Steve Jobs. Θα τα καταφέρει όμως;

    Αναμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το βιβλίο που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις HarperCollins με συγγραφέα την Yukari Iwatani Kane. Δείτε το πλήρες άρθρο της στην WSJ, εδώ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles