13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Το ημερολόγιο του Heath Ledger αποκαλύπτει την εμμονή του με τον Joker

    Ένα ντοκιμαντέρ έκανε την εμφάνισή του και επιβεβαιώνει αυτό που είχε καταλάβει πολύς κόσμος βλέποντας την ερμηνεία του Heath Ledger στο The Dark Knight. Ο ηθοποιός που έφυγε νωρίς από τη ζωή είχε βυθιστεί στην προετοιμασία του ρόλου, κάτι που επιβεβαιώνει ακόμα περισσότερο το ημερολόγιο που κρατούσε ειδικά για τον ρόλο του Joker.

    heath-ledger-the-dark-night

    Η υπερβολική του εμμονή για το ρόλο είναι κατά γενική ομολογία το χαρακτηριστικό που τελικά οδήγησε δυστυχώς στην υπερβολική δόση του 2008. Το ντοκιμαντέρ γερμανικής παραγωγής παρουσιάζει σ’ ένα σημείο το ημερολόγιο που είχε ετοιμάσει ειδικά για τον Joker. Και ο άνθρωπος που το ξεφυλλίζει δεν είναι άλλος από τον πατέρα του Ledger, Keith. Γυρνώντας τις σελίδες, και με το βραβείο Όσκαρ να φαίνεται στο background, ακούγεται να αναφέρεται στον γιο του και στην ανεπανάληπτη  μεταμόρφωσή του ως Joker.
    Ο Ledger είχε αποκαλύψει σε συνεντεύξεις του παλιότερα πως είχε κλειδωθεί σ’ ένα δωμάτιο ξενοδοχείο στο Λονδίνου για περίπου ένα μήνα όπου και προσπάθησε να γίνει ένα με τον ρόλο, δοκιμάζοντας εκφράσεις αλλά πολλές φωνές. Όπως είχε πει είχε καταλήξει στην δημιουργία ενός χαρακτήρα που βρισκόταν στα όρια του ψυχοπαθή, που δεν είχε καμία συνείδηση των πράξεών του.
    Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει πως ο Ledger εμπνεύστηκε την ερμηνεία του από τις ύαινες, τους κλόουν, τα κόμικς και τον Alex DeLearge από το A Clockwork Orange.
    Όσο για το εξώφυλλο του ημερολόγιου που κρατούσε ο Ledger, αυτή ήταν μία μεταφορά για τον Joker. Αθώος σαν παιδί απ’ έξω, διεστραμμένος από μέσα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles