16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ακούς heavy metal; Θα γίνεις εγκληματίας… σύμφωνα με πανεπιστημιακή έρευνα!

    Η αλήθεια είναι ότι έπαθα ένα μικρό σοκ, όταν ανακάλυψα αυτή την είδηση. Νόμιζα ότι είχε λήξει εδώ και πολλά χρόνια, το θέμα της «δαιμονοποίησης» του metal, αλλά φαίνεται πως… επανήλθε στη «μόδα».

    Ο Δρ. Tom Ter Bogt, του πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, στην Ολλανδία, ήταν ο επικεφαλής μίας ομάδας ερευνητών που πραγματοποίησαν μία μελέτη σχετικά με το θέμα. Σε διάρκεια 4 ετών, ερωτήθηκαν 140 αγόρια και 160 κορίτσια από την Ολλανδία, σχετικά με τις μουσικές προτιμήσεις τους.

    Παρατηρήθηκε έτσι ότι οι οπαδοί των rock, metal, R&B, trance, techno και hard house, ήταν περισσότερο πιθανό να αναπτύξουν εγκληματική συμπεριφορά, ή είχαν πέσει ήδη σε σχετικά παραπτώματα. Αντίθετα, όσοι άκουγαν pop, jazz και κλασική μουσική, ήταν λιγότερο επιρρεπείς σε αντικοινωνική συμπεριφορά.

    Ο ίδιος ο Tom Ter Bogt παραδέχεται ότι άκουγε metal από τότε που ήταν 16 χρονών, αλλά δεν ανέπτυξε παραβατική συμπεριφορά. Παρ’όλα αυτά ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας επιμένει ότι τα αποτελέσματα της έρευνας είναι επιβεβαιωμένα και σωστά.

    Και τώρα δηλαδή, εγώ που δεν θέλω να σκοτώσω ή να κλέψω, πρέπει να ξεχάσω εκείνο το reunion των Helloween & Gammaray στις αρχές Μαρτίου…;

    Πηγή : Rock Overdose

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles