17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Το δεκαπύρηνο κτήνος της MediaTek, Helio X20, γκρεμίζει κάθε ρεκόρ στο Multi-core test του Geekbench!

    Το Helio X20 της MediaTek θεωρείται ένα από τα ισχυρότερα chipsets που έχει στα σκαριά αυτή τη στιγμή η βιομηχανία κατασκευής mobile SoCs. Η δεκαπύρηνη πρόταση της MediaTek παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Μάϊο, ωστόσο ακόμη δεν το έχουμε δει σε κάποιο consumer προϊόν. Παρόλα αυτά, τα πρώτα benchmarking tests έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους και ορισμένες άγνωστες συσκευές που το «φορούν» απεικονίζουν τις πραγματικά ασύλληπτες δυνατότητες του.

    helio X20 2

    Ενδεικτικό είναι ότι σε ένα πρόσφατο benchmarking test του Geekbench, εμφανίστηκε μία άγνωστη συσκευή με την ονομασία «alps mt6797», η οποία στα δέκα multi-core performance tests που παρουσιάστηκε κατάφερε (στα περισσότερα από αυτά) να πιάσει πάνω από 7.000 πόντους. Εάν κρίνουμε από το παραπάνω αποτέλεσμα, το Helio X20 μπορεί με άνεση να προσπεράσει chipsets-μεγαθήρια όπως το Exynos 8890 και το Snapdragon 820, διεκδικώντας έτσι το τίτλο του πιο γρήγορου πολυπύρηνου chipset για φορητές συσκευές. Παρόλα αυτά, στο single-core test το Helio X20 δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα δυνατό, καθώς μετά βίας έπιασε 2.100 πόντους, επίδοση που το τοποθετεί κάτω από το Apple A9. Φυσικά, οι μετρήσεις των mobile chipsets είναι πάντοτε πιο αξιόπιστες όταν τις βλέπουμε σε ένα τελικό προϊόν. Υπομονή πάντως γιατί μέσα στους πρώτους μήνες του 2016 σίγουρα θα αρχίσουν να εμφανίζονται τα πρώτα high-end smartphones που θα φέρουν το Helio X20.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles