11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Hellenic Minerals: Ξεκίνησε στην Κύπρο η παραγωγή της κύριας ύλης για την παρασκευή μπαταριών για Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα

    Την συνέχεια στην ιστορική παραγωγική δραστηριότητα της Κύπρου, στον τομέα της μεταλλουργίας, αποτελεί το νέο πρωτοποριακό έργο υψηλής τεχνολογίας που υλοποιείται στην περιοχή της Σκουριώτισσας, από την εταιρεία Hellenic Minerals. Λειτουργώντας με τις υψηλότερες περιβαλλοντικές και παραγωγικές προδιαγραφές, άρχισε πρόσφατα στην προηγμένη αυτή μονάδα, η προκαταρκτική παραγωγική δραστηριότητα για την παραγωγή νικελίου, ενός προϊόντος που αποτελεί την πρώτη ύλη για σημαντικές τεχνολογικές εφαρμογές, όπως η παρασκευή των μπαταριών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

    Η δυναμικότητα της εγκατάστασης είναι 10,000 τόνοι περιεχομένου νικελίου και 200 τόνοι περιεχομένου κοβαλτίου ετησίως με το τελικό προϊόν της Hellenic Minerals, το εξαϋδρικό θειικό νικέλιο, να προορίζεται για παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η μονάδα είναι πλήρως εξαγωγική, και έχει δημιουργήσει δεκάδες νέες θέσεις εργασίας, ενώ  αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τη συνεισφορά της βιομηχανίας στο ΑΕΠ της Κύπρου.

    Τις εγκαταστάσεις τη Ηellenic Minerals επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή, 9 Απριλίου η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου.  Όπως τόνισε η υπουργός, η Hellenic Minerals αποτελεί απτό παράδειγμα βιομηχανίας που αναπτύσσεται στον αναδυόμενο τομέα της πράσινης επιχειρηματικότητας, με ταυτόχρονη επένδυση στην έρευνα, την καινοτομία και την υψηλή τεχνολογία, και δημιουργώντας θέσεις εργασίας για πτυχιούχους νέους.

    Ο Γενικός Διευθυντής της Hellenic Minerals κ. Κωνσταντίνος Ξυδάς, από την πλευρά του δήλωσε: «Πραγματοποιούμε ένα έργο που είναι αποτέλεσμα συστηματικής και υψηλών απαιτήσεων έρευνας. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που η χώρα μας, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία, την εμπειρία, τους πόρους της και τις ικανότητες των ανθρώπων της, δημιουργεί ένα τόσο χρήσιμο και καινοτόμο προϊόν».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles