14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Hemingwrite. Η αγαπημένη γραφομηχανή επιστρέφει στον 21ο αιώνα!

    Πολλά χρόνια πριν την καθιέρωση των προσωπικών υπολογιστών ο κόσμος συνήθιζε να γράφει σε γραφομηχανές. Ξέρετε, αυτές τις ογκώδεις μηχανές που φυσικά δεν υπήρχε πουθενά πλήκτρο… delete-backspace, και που σήμερα κοσμούν τους χώρους μόνο κάποιου μουσείου που αναφέρεται στην τεχνολογία του 20ου αιώνα. Οι γραφομηχανές μπορεί να τελούν ένα μηχάνημα του παρελθόντος, όμως δύο φίλοι ετοιμάζονται να ξαναζωντανέψουν αυτό το κλασικό μηχάνημα, δίνοντας του όμως ένα καθαρά μοντέρνο look και feeling, καθιστώντας την γραφομηχανή κατάλληλη για τις εφαρμογές και τις χρήσεις του 21ου αιώνα! hemingwrite-21st-century-typewriter-02

    H γραφομηχανή Hemingwrite που δημιούργησαν οι δύο φίλοι δεν έχει και μεγάλη σχέση με τον πρόγονο της, καθώς η Hemingwrite μοιάζει περισσότερο με ένα ειδικά διαμορφωμένο laptop. Μάλιστα η γραφομηχανή του 21ου αιώνα όπως αποκαλείται, είναι πανάλαφρη (είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο), έτσι ώστε να μεταφέρεται εύκολα παντού.  Συγκεκριμένα, οι δύο δημιουργοί της Adam Leeb και Patrick Paul κατάφεραν ουσιαστικά να ενσωματώσουν ένα παραδοσιακό πληκτρολόγιο, αλλά και ένα E-Ink display 6 ιντσών (με πυκνότητα pixels 300 ppi), η οποία απεικονίζει τα όσα γράφει ο χρήστης, αλλά και μία σειρά από πληροφορίες που σχετίζονται με τη συσκευή όπως για παράδειγμα η ημερομηνία, η ώρα, το επίπεδο της μπαταρίας κ.α. Η Hemingwrite παρόλο που θυμίζει μία παραδοσιακή γραφομηχανή, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διαθέτει σύγχρονες δυνατότητες, υποστηρίζοντας Wi-Fi, ενώ παράλληλα διαθέτει on-board memory που της επιτρέπει να αποθηκεύσει έως και ένα εκατομμύριο σελίδες κειμένου. Επιπλέον, ο χρήστης της Hemingwrite μπορεί να συνδέεται αυτόματα στο Google Docs ή στο Evernote και έτσι να έχει πάντοτε ένα backup της δουλειάς του σε περίπτωση που στραβώσει κάτι.

    Hemingwrite-Render_dfm_9_31

    To νοσταλγικό high-tech δημιούργημα των Adam Leeb και Patrick Paul μπορεί να αντέξει μέχρι και 6 εβδομάδες (!) χωρίς να απαιτείται η φόρτιση της συσκευής. Η Hemingwrite μέχρι στιγμής αποτελεί ένα prototype και δεν διατίθεται στην αγορά, όμως σίγουρα μπορεί να τραβήξει την προσοχή των πιο ψαγμένων users που επιθυμούν ένα νέο-ρετρό μηχάνημα για να πληκτρολογούν τα κείμενα τους.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles